BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEximbank'ta hedef 10 milyar dolar----

Eximbank'ta hedef 10 milyar dolar

Eximbank'ta hedef 10 milyar dolar
31 Mayıs 2013 - 14:33 www.finansgundem.com

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, ihracat sigortaları için hedef büyüttü

Türkiye İhracat Kredi Bankası (Türk Eximbank) Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, geçen yıl 7 milyar dolar seviyesinde gerçekleşen ihracat kredi sigortası hacmini bu yıl 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Eximbank ile Arap Yatırım ve İhracat Kredi Garanti Kuruluşu (Dhaman) arasında imzalanan acentelik anlaşması töreninde konuşan Kaplan, "Geçen yıl yaklaşık 7 milyar dolarlık ihracat kredi sigortası sağladık. Bu yıl için hedefimiz 10 milyar dolar" dedi.
Avrupa ülkelerindeki olumsuz görünüm nedeniyle Türk firmaların alternatif pazar arayışlarında ciddi artış gözlendiğini belirten Kaplan, "Yatırım anlamında özellikle Sahra altı Afrika ülkelerine çok ciddi talep var. MENA bölgesi de yeni yatırımlar açısından öne çıkan bir diğer bölge" dedi ve ekledi:
"İhracat kredi sigortası açısından ise Avrupa ülkelerinde bir artış var. Avrupa'ya ihracat gerilese de, bu bölgedeki artan  ekonomik riskler nedeniyle ihracat kredi sigortalarında yüzde 50'nin üzerinde artış gözleniyor" dedi. Kaplan, Türk ihracatçılar açısından Rusya, Çin ve Orta Asya'nın da yükselişte olan diğer bölgeler olduğunu ifade etti. Kaplan, "Türk ihracatı Avrupa merkezli olmaktan çıkarak, başta Ortadoğu olmak üzere çeşitlendirme yoluna gidip  ihracat artışını sürdürüyor. Dhaman ile imzaladığımız acentelik sözleşmesi de, Ortadoğu ve Arap ülkelerine yönelik ihracatımız açısından önemli açılım sağlayacak" diye konuştu.
Türk Eximbank ile Dhaman arasında imzalanan acentelik anlaşmasına göre, Eximbank Türk yatırımcı, ihracatçı ve bankalarının Dhaman tarafından sunulan doğrudan yatırım sigortası, alıcı kredi sigortası ve orta/uzun vadeli ihracat kredi garantisi spesifik poliçelerinden yararlanmalarına aracılık edecek.  Söz konusu poliçeler kapsamında Türk firmaları, anlaşma dahilindeki 21 Arap ülkesinde yatırımlarını kamulaştırma, el  koyma, transfer kısıtları, savaş, iç karışıklık ve sözleşme ihlali gibi risklere karşı teminat altına alabilecekler. Bunun yanı sıra, alıcı kredi sigortası ve orta/uzun vadeli ihracat kredi garantisi spesifik poliçeleri ile Türk ihracatçılara alıcının ihracat bedelini ödememe riskine karşı teminat sağlanacak.
Merkezi Kuveyt'te bulunan ve özerk yapısıyla 21 Arap ülkesini ve 4 Arap finans kurumunu içine alan Dhaman, Arap ülkelerin ihracatının artırılmasını ve Arap ülkelerine sermaye akışının sağlanması için çalışıyor. Kurum bu doğrultuda, üye ülkelere yapılan yatırımların ticari olmayan risklerine sigorta/garanti desteği sağlıyor. Eximbank, geçen yıl da İslam Ülkeleri Arası Yatırım ve İhracat Kredi Sigorta Kurumu ile benzer bir acentelik sözleşmesi imzalamıştı. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)