BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEximbank 2023 hedefini açıkladı----

Eximbank 2023 hedefini açıkladı

Eximbank 2023 hedefini açıkladı
22 Şubat 2013 - 14:50 www.finansgundem.com

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan ihracatçılara desteğinin artarak devam edeceğini söyledi

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, ihracatçılara sağlanan nakdi ve sigorta garanti desteğini 2023 yılında 80 milyar dolara çıkartmayı hedeflediklerini açıkladı.
Türk Eximbank’ın Genel Müdürlüğü İstanbul’a taşındı. Ümraniye’de konumlanan Genel Müdürlük binasının açılış töreninde konuşan Kaplan, bankanın faaliyetlerinden bahsetti. Türk Eximbak gibi ihracat kredi kuruluşlarının, gelişmiş ülkeler de dahil olmak üzere tüm dünyada ihracatın finansmanında önemli rol oynadığına dikkati çeken Kaplan, bu çerçevede hükümetin 2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşılmasına katkı sağlayacak başlıca kurumlardan birinin de Türk Eximbank olduğunu söyledi. Bu bilinçle hareket ettiklerini ve ihracatçılara yakın olma anlayışı ile hizmet vermeye çalıştıklarının altını çizen Kaplan, bu kapsamda İstanbul’un, ülke ekonomisinin en önemli üretim, sanayi ve ticaret merkezi olduğunu vurguladı.
İHRACATTAKİ 18 MİLYAR DOLARLIK ARTIŞIN 15 MİLYAR DOLARI İSTANBUL’DAN SAĞLANDI
İhracatçıların büyük bir bölümünün İstanbul ve çevresinde faaliyet gösterdiğini ve nitelik 2012 yılında toplam Türkiye ihracatının yarısının İstanbul’dan gerçekleştirildiğini hatırlatan Kaplan, “Daha dikkat çekici olan, 2012 yılında ihracat, tutar olarak 18 milyar dolar artarken, bu artışın 15 milyar dolarlık kısım İstanbul’dan yapılan ihracattan sağlandı” dedi. Bunları dikkate aldıklarını vurgulayan Kaplan, “İhracatçılarımızın önemli bir bölümüne daha yakın olmak için, biz de genel müdürlüğümüzü İstanbul’a taşıdık. Böylece ihracatçılarımız ile daha yakın ilişkiler kurarak, ihtiyaç, talep ve önerilerine daha hızlı şekilde cevap verebileceğiz” ifadelerini kullandı.
KAMU İLE İLİŞKİLERİ SÜRDÜRMEK İÇİN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ OLUŞTURDUK
Kaplan, İstanbul’a taşındıktan sonra diğer illeri de ihmal etmediklerini, Ankara’da faaliyetlerini ve kamu kesimiyle ilişkilerini kesintisiz sürdürebilmek için bölge müdürlüğü oluşturduklarını açıkladı. İzmir şubesi aracılığıyla da Ege Bölgesi ve İzmir’deki ihracatçılara her türlü hizmeti sunduklarını belirten Kaplan, “Ayrıca, Anadolu’daki ihracatçılarımızı yakından izliyoruz ve gerekli gördüğümüzde ihracat potansiyeli yüksek olan illerimizde yeni temsilcilikler açıyoruz. Konya temsilciliği bunlardan sonuncusu. Diğer temsilciliklerimiz ise Adana, Bursa, Denizli, Gaziantep, Kayseri ve Trabzon” açıklamasında bulundu.
AKTİF BÜYÜKLÜĞÜMÜZ 16 MİLYAR TL’YE ULAŞTI
Türk Eximbank olarak ihracat sektörüne 2008-2010 döneminde yıllık ortalama 9 milyar dolar düzeyinde nakdi kredi ve sigorta/garanti desteği sağladıklarını açıklayan Kaplan, son iki yıllık dönemde ise bunu yüzde 148 artırarak 22 milyar dolara yükselttiklerini bildirdi. İhracata sağlanan destekteki artışın Türk Eximbank’ın bilançosundaki büyümeden de görülebildiğine işaret eden Kaplan, “2008-2012 döneminde bankanın bilançosu, üç kat büyüdü. Aktifleri 16 milyar TL’ye ulaştı. Bu dönemde yabancı kaynaklarımızı 10 kat artırarak 11 milyar TL’ye çıkarttı. Böylece Eximbank’ta da kaldıraç oranı, bir bankada olması gereken seviyeye yaklaştı. Bu artışta, özellikle Merkez Bankası kaynaklı reeskont kredilerinin payı önemli rol oynamaktadır” dedi.
TAHVİL İHRACINDAN 1.2 MİLYAR DOLAR KAYNAK GELDİ
Kaplan, diğer taraftan yabancı kaynaklarındaki artışta, son iki yılda yapılan 1 milyar 250 milyon dolarlık tahvil ihracının da önemli bir payının bulunduğunu vurguladı. Uzun vadeli amaçlarının, ihracata sağladıkları desteği daha da artırmak olduğunun altını çizen Kaplan, “2023 yılında ihracata sağladığımız nakdi ve sigorta garanti desteğini 80 milyar dolara çıkartmayı hedeflemekteyiz” dedi

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)