BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEve teslim kurban talebinde artış----

Eve teslim kurban talebinde artış

Eve teslim kurban talebinde artış
21 Temmuz 2020 - 14:56 www.finansgundem.com

Kovid-19 salgını yüzünden kurban ibadetini kalabalıklara girmeden, temassız bir şekilde gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar ‘eve teslim kurban’ uygulamasına yöneldi

Bu yıl Kovid-19 salgınının gölgesinde kutlanacak olan Kurban Bayramı'nda, yeni trend eve teslim kurban oldu. Uzmanların, hayvan pazarları ve kurban kesim alanlarında oluşabilecek yoğunlukların bulaş riskini artıracağı uyarılarını değerlendiren bazı firmalar, salgından korunmak isteyen vatandaşların kurban ibadetini temassız bir şekilde gerçekleştirmesi için ‘eve teslim kurban' hizmetine ağırlık verdi. Bulaş riskinden korkanların büyük ilgi gösterdiği uygulamada, vekaletini veren vatandaş hiçbir riske girmeden kestirdiği kurbanın etini paketlenmiş olarak alacak.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?
Kurban kestirmek isteyen vatandaşa, kurbanlık özelliği taşıyan büyükbaş ve küçükbaş hayvanları firmalar tedarik ediyor. Kurban, genellikle büyük et firmalarının kesimhanelerinde, bayramın birinci günü vekaleten kesiliyor. Etler bir süre soğuk hava deposunda dinlendirildikten sonra, parçalara ayrılıyor. Büyükbaş hayvanların etleri, kemikten ayrılıyor. Kurban etleri bayramın ikinci günü yola çıkıyor, üçüncü günü vatandaşın adresine paketlenmiş olarak teslim ediliyor.

İSLAMİ USÜLLERE UYGUNLUĞU
Kesilen hayvanın kurban özelliğini taşıması, kurban ibadetinin eksiksiz yerine getirilmesi için tüm işlemlerin İslami usullere uygun yapılması gerekiyor. Örneğin kurban kesilirken mutlaka vekaletin dile getirilmeli. Bazı firmalar bu işlem için veteriner hekim, gıda mühendisinin yanı sıra, noter bulundurmayı taahhüt ediyor. Kesimden sonra vatandaş veya hissedarlara ulaştırılan etlerin bizzat kişilerin kurbanına ait olması, diğer kurbanlarla karıştırılmaması da dikkat edilmesi gereken bir diğer ayrıntıyı oluşturuyor.

BU YIL TALEP DAHA FAZLA
Kovid-19 sürecinde eve teslim kurbanlık hizmetinde patlama yaşandığını söyleyen Danet Genel Müdürü Sait Uluçay, “Her yıl eve teslim kurban hizmetimizle ilgili daha fazla talep alıyoruz. Özellikle bu yıl evlerinden ayrılmadan ve kimseye temas etmeden kurban ibadetlerini gerçekleştirmek isteyenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştık” dedi.
(Latif Sansür /Sözcü)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)