BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEv sahipleri dikkat!----

Ev sahipleri dikkat!

Ev sahipleri dikkat!
19 Ocak 2013 - 11:01 www.finansgundem.com

Evini kiraya verenler vergi ödemelerinde ellerini ceplerine biraz daha atacak

Kira vergilerinde gelir vergisi oranları değişiyor. Hürriyet Gazetesi yazarı Şükrü Kızılot'un yazısına göre, az kira alanlar çok vergi verecek. Kızılot şu noktalara değindi:
Kira gelirlerinden dolayı mükellef olanların sayısı, son bir yılda yaklaşık 300 bin arttı ve Aralık 2012 itibariyle, 1 milyon 336 bin 632’ye ulaştı.
Bu nedenle, kira gelirlerinin vergisi geniş bir kesim için çok önemli.
GÖTÜRÜ GİDER KALDIRILIYOR
Kira gelirlerinde, gelir vergisi hesaplanmasında uygulanan yüzde 25 “götürü gider yöntemi” işyeri kira gelirleri için kaldırılıyor ve gerçek giderlerin indirilmesi esas alınıyor. Ancak, 50 bin TL’ye kadar konut kira geliri olanlar yüzde 25 yerine yüzde 15 “götürü gider” indirebilecekler.
Mükellefler dilerse, giderler düşülmeden önceki gayrisafi hasılat tutarına “yüzde 20 vergi oranı” uygulamak suretiyle vergi ödemeyi de tercih edebilirler. Buna göre daha önce yüzde 25 götürü gider düşenler yeni yasaya göre sadece 50 bin TL’ye kadar olan konut kira gelirleri için yüzde 15 götürü gider düşebilecekler.
Bu değişiklik özellikle düşük kira geliri elde edenlerin daha çok vergi ödemesine neden olabilecek. İşyeri kiralarında ise oran ile stopaj başa baş olacak.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)