BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEv sahibinden kiracıya İBAN oyunu----

Ev sahibinden kiracıya İBAN oyunu

Ev sahibinden kiracıya İBAN oyunu
01 Ocak 2024 - 12:51 www.finansgundem.com

Son zamanlarda daha yüksek kira almak için kiracılarını evden çıkarmak isteyen ev sahiplerinin yeni "IBAN" oyunu ortaya çıktı. Savcılık ise dikkat çeken bir karara imza attı.

Ev sahiplerinin kiracılarını evden çıkarmak için başvurduğu yollardan biri de banka hesabını kapatmak ve kirayı ödemediğini gerekçe göstererek tahliye davası açmak. İstanbul Ümraniye'de de bu durumun bir benzeri yaşandı. 62 yaşındaki N.S., 2021 yılının Kasım ayında S.B.'nin evini 3 bin 600 liraya kiraladı.

Geçen ekim ayına kadar da kirasını düzgün bir şekilde ödedi. Ancak 56 yaşındaki ev sahibi S.B. kiracısının 2023 yılının Ekim ayında sözleşmenin bittiğini belirterek banka hesabını kapattı. Bunun üzerine ev sahibinin başka bir IBAN numarasını bulan kiracı, ücreti oraya yatırarak ev sahibinin oyununu bozdu.

"IBAN'IMI ELE GEÇİRDİ" ŞİKAYETİ

Ancak ev sahibinden yeni bir hamle geldi. Savcılığa giden ev sahibi kiracısını şikayet etti. "N. hanımın sözleşmesi Ekim 2023'te bitti. Bu sürece kadar kira ücretini sözleşmedeki IBAN'a yatırıyordu. Sözleşmesi bittiği için bu IBAN'a bağlı hesabı kapattım. Nasıl elde ettiğini bilmediğim bir şekilde maaş hesabımın IBAN'ını ele geçirmiş ve kiracıymış, kira sözleşmesi devam ediyormuş gibi buraya para yatırmaktadır" dedi. IBAN bilgisini ele geçiren kiracısından şikayetçi oldu.

KİRACIYA "VERİLERİ ELE GEÇİRME" SORUŞTURMASI

Arzu Kaya'nın Sabah'taki haberine göre kiracı N. S. hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçundan soruşturma başlatıldı. Savcılık ise dikkat çeken bir karara imza attı.

SAVCILIKTAN "EV SAHİBİ İYİ NİYETLİ DEĞİL" KARARI

Şüpheli kiracı N.S.'nin kiracılık akdinin halen devam ettiğini belirten savcılık, ev sahibinin kiracısının zorda kalmasını sağlamak için Banka hesabını özellikle kapattığını vurguladı.

Kiracının ev sahibinin IBAN numarasını öğrenerek kira ücretini yatırmasının "kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçunun unsurlarını oluşturmadığının altını çizen savcılık, "Ev sahibinin bahse konu olayda iyi niyetli olmadığı anlaşılmıştır" dedi.

Aralarındaki uyumsuzluğun hukuk mahkemesinde çözüme ulaştırılabileceğini kaydederek şüphelinin savunmasının alınmasına gerek dahi görülmediğini aktardı. Takipsizlik kararına imza attı.

İşte ev sahibi ve kiracıların yasal hakları...

 

Ev sahibi ve kiracı arasında yeni dönem! Anlaşmazlık son buldu

 

Yüzde 25'in üzerinde zam yapan ev sahibine "kötü niyet tazminatı"

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.01 Ocak 2024 17:55

    MÜLKSAHİBİ SÖZLEŞMEYE AYKIRI HESABINI KAPATTIĞINDAN KİRACISINA 36 AYLIK KİRA TUTARINDA TAZMİNAT ÖDEMELİDİR KİRACI TAZMİNATINI ALIRSA 3 AY İÇİNDE TAŞINMALIDIR