BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro/dolar paritesi yükselişe geçti ----

Euro/dolar paritesi yükselişe geçti

Euro/dolar paritesi yükselişe geçti
22 Ocak 2013 - 12:53 www.finansgundem.com

Euro/dolar paritesi Almanya'da açıklanan ZEW ekonomik güven endeksi ile tekrar yükselişe geçti

Euro/dolar paritesi uluslararası piyasada 1,3267 seviyesine kadar geriledikten sonra Almanya'da açıklanan ZEW ekonomik güven endeksi ile tekrar yükselişe geçti.
Güne 1,3316 seviyesinden başlayan parite euronun diğer para birimleri karşısında düşüşe geçmesiyle en düşük 1,3267 seviyesine kadar geriledi. Ardından saat 12.00'de Almanya'da açıklanan ocak ayı ZEW ekonomik güven endeksinin 31,5 ile mayıs 2010 tarihinden bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaşmasıyla yükselişe geçen parite bu dakikalarda 1,3350 seviyesinden işlem görüyor.
Açıklanan ZEW ekonomik güven endeksi için piyasaların beklentisi 12,0 olacağı yönündeydi. Endeksin aralık ayı değeri ise 6,9 olmuştu.
Euronun sabah açılışın ardından diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesiyle ilgili ise HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti Ali Çakıroğlu Alman gazetelerinde yer alan bankacılık sektörü ile ilgili haberlerin etkili olmuş olabileceğini belirtti.
Çakıroğlu paritenin değer kaybı ile ilgili olarak ''Alman gazetelerinde yer alan bir habere göre Almanya Finansal Denetleme Kurumu (Bafin), büyük bankaların küçültülmesi (yatırım bankacılığı birimlerinin ayrılması) konusunda çalışmalarını hızlandıracağı haberleri etkili olmuş görünüyor'' dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)