BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro/dolar 8 ayın en düşüğüne yakın----

Euro/dolar 8 ayın en düşüğüne yakın

Euro/dolar 8 ayın en düşüğüne yakın
22 Ekim 2013 - 10:14 www.finansgundem.com

Yatırımcılar ABD'nin tarımdışı istihdam verisini beklerken dolar, euro karşısında 8 ayın en düşüğüne yüzde 0.3 mesafede seyretti

Fed'in tahvil alımlarını azaltım zamanını tahmin etmek için yatırımcıların ABD'den gelecek tarımdışı istihdam verisini beklemesiyle dolar, euro karşısında 8 ayın en düşüğünden yalnızca yüzde 0.3 uzakta işlem gördü.
ABD'nin işsizlik oranının, Fed'in tahvil alımlarını azaltmaya başlamak için eşik olarak belirlediği seviyenin üzerinde kaldığını göstermesi beklenen tarımdışı istihdam verisi öncesinde dolar, önemli paraların çoğu karşısında bu ayı kayıpla tamamlamaya hazırlanıyor. Japonya'da bu hafta açıklanacak ve 2008'den bu yana en hızlı düzeyinde kalmış olabileceği düşünülen tüketici fiyatları verisinin öncesinde güvenli varlık taleplerinin azalmasıyla yen dünkü kayıplarına tutundu. Malezya ringgiti, hükümetin bütçesini açıklamasının öncesinde 4 ayın zirvesinden geriledi.
Fed'in bu yıl tahvil alımlarını azaltmasının masadan kalkmış gibi göründüğünü belirten Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd.'ın New York'taki finansal piyasalar pazarlama grubu yönetici direktörü Noriaki Murao, "Beklentilerin biraz üzerinde bir istihdam verisi çok fazla dolar alımına neden olmayabilir. Ancak istihdam verisinin hayal kırıklığına alması hâlinde daha büyük negatif yönlü bir hareket görme riski var" dedi.
Dolar, euro karşısında dünkü 1.3681 dolar düzeyinden büyük bir değişiklik kaydetmeyerek Londra saati ile 6:57'de 1.3668 dolardan işlem gördü. ABD doları, 18 Ekim'de 1.3704 dolardan Şubat'tan bu yana en düşüğünü kaydetti. Dolar, yen karşısında dün yüzde 0.5 primlenmesinin ardından bugün yüzde 0.1 değer kazanarak 98.31'e çıktı. Yen, euro karşısında erken saatlerde 134.45 seviyesinden 23 Eylül'den bu yana en düşüğünü kaydetmesinin ardından 134.36'dan fiyatlandı.
JPMorgan Chase&Co.'nun Global FX Volatilite Endeksi 7.77 puanda seyretti. Endeks 18 Ekim'de 7.73 puandan 9 Ocak'tan bu yana en düşüğünü test etmişti. Dolar-yen oranının 1 aylık zımni volatilitesi New York'ta yüzde 0.94'ten 4 Ocak'tan bu yana en düşüğüne gerilemesinin ardından bugün yüzden 9.07'de seyrediyor.
Murao, yatırımcıların tarım dışı istihdam verisi öncesinde pozisyon almaktan kaçındığını belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)