BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuroda kayıp sürüyor----

Euroda kayıp sürüyor

Euroda kayıp sürüyor
01 Nisan 2013 - 11:07 www.finansgundem.com

Euro, geçtiğimiz ayı ekside tamamlamasının ardından yeni haftanın ilk işlem gününde de düştü

Euro Bölgesi'nin toparlanmakta sıkıntı çekmesinin euronun taleplerini düşürmesi üzerine euro, geçtiğimiz ayı kırmızıda tamamlamasının ardından yeni haftanın ilk işlem gününde düştü.
Euro, yarın açıklanacak olan ve Euro Bölgesi'nde işsizliğin Şubat'ta rekora tırmandığına işaret etmesi beklenen verinin öncesinde 16 önemli para biriminin çoğu karşısında değer kaybetti. Yen, geçtiğimiz ay son 12 yılın en uzun süreli kayıp dönemini kaydetmesinin ardından bugün, Asya borsalarındaki düşüşün güvenli varlık taleplerini tetiklemesiyle güçlendi. Avustralya doları, Çin'in imalat verisinin beklentinin altında kalması sonrasında düşüş kaydetti.
Avrupa Merkez Bankası bu hafta faiz kararı için toplanacak.
AMB toplantısında genişlemeci politikalara ilişkin görüşmelerin olabileceğini belirten Tokyo Research Center Co.'nun faiz ve döviz stratejistlerinden Hideki Shibata, Euronun bu riskten ötürü satış gördüğünü söyledi.
Euro, dolar karşısında geçtiğimiz ayı yüzde 1.8 düşüşle tamamlamasının ardından bu ayın ilk gününde yüzde 0.3 değer kaybederek 1.2782 seviyesine geriledi. Euro, yen karşısında yüzde 0.5 zayıflayarak 120.22 yene indi. Avrupa'nın ortak para birimi euro, 84.12 pence düzeyinden 24 Ocak'tan bu yana en düşüğünü kaydetmesi sonrasında bugün yüzde 0.2 değer kaybetti ve 84.18 pence'den işlem gördü. Yen, dolar karşısında yüzde 0.2 güçlenerek 94.05'e çıktı.
MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 0.9 düştü. Avustralya, Hong Kong ve Avrupa borsaları bugün Paskalya tatili sebebiyle kapalı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)