BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro toparlanmaya geçti----

Euro toparlanmaya geçti

Euro toparlanmaya geçti
04 Kasım 2013 - 15:46 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi imalat sanayiinin Ekim'de üst üste dördüncü ayda genişlemesi üzerine euro 6 haftanın en düşüğünden yükseldi

Euro, bölgede imalat sanayiinin Ekim'de üst üste dördüncü ayda genişlediğini gösteren verilerin ardından, dolar karşısında altı ayın en düşük seviyesinden yükseldi.
Euro, ekonomistlerin faizlerin yüzde 0.5'te bırakılacağını öngördüğü 7 Kasım'daki Avrupa Merkez Bankası (AMB) toplantısı öncesinde yen karşısında son üç günün ilk yükselişini kaydediyor. Avustralya doları perakende satışlardaki sıçrama ile ülke merkez bankasının borçlanma maliyetini gözden geçericeği yarınki toplantı öncesinde diğer 16 büyük para birimi karşısında güçlendi. Sterlin ise ABD'de inşaat faaliyetlerinin genişlemesi sonrasında dolar karşısında iki haftanın en düşüğünden tırmanışa geçti.
Londra'da bulunan Bank of New York Mellon döviz stratejisti Neil Mellor, "Eurodaki düşüşün ardından güçlü veriler geliyor, böylece insanların AMB'nin ne yapacağını sorgulaması doğal. Euro Eylül'den bu yana düşük seviyelere geriledi, bu yüzden teknik olarak yukarı yönlenebilir. Hâlâ dolar karşısında euronun yıl sonuna doğru daha yüksek seviyelere gireceği kanaatindeyiz" yorumunu yaptı.
Euro dolar karşısında 1.3442 dolar ile 18 Eylül'den bu yana en düşüğe gerilemesinin ardından, yüzde 0.2 değerlenerek New York saati ile 07:01'de 1.3507 dolar oldu. Euro yen karşısında ise son iki işlem gününde yüzde 1.7 kaybetmesinin ardından bugün yüzde 0.1'lik prim ile 133.27 yen seviyesine yükseldi. Dolar yen karşısında büyük bir değişiklik yaşamayarak 98.67 yenden işlem gördü.
Mellor ayrıca, Fed'in varlık alım programını azaltmayı ertelemesi durumunda euro'nun yıl sonuna doğru 1.40 dolara tırmanacağını öngördü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)