BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem‘Euro Group Toplantısı’nda anlaşma beklemiyoruz’----

‘Euro Group Toplantısı’nda anlaşma beklemiyoruz’

‘Euro Group Toplantısı’nda anlaşma beklemiyoruz’
11 Şubat 2015 - 13:25 www.finansgundem.com

Standard Bank analisti Steve Barrow, Maliye Bakanları ve AB Devlet Başkanları zirvesine yönelik rapor hazırladı…

AYÇA KARACA – FINANSGUNDEM.COM

Avrupa’da bugün Yunanistan gündemiyle düzenlenecek olan Euro Grup Maliye Bakanları toplantısı öncesi Standard Bank tarafından hazırlanan raporda herhangi somut bir sonuç çıkmasının beklenmediği belirtiliyor.  

 Avrupa Birliği’nin bugün gerçekleşecek toplantısında Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis’e kurtarma programının 6 ay uzatılmasının teklif edileceği söylentileri gündeme geldi. Ancak Standard Bank analisti Steve Barrow  her ne kadar bugünkü Maliye Bakanları ve yarın düzenlenecek olan AB Devlet Başkanları zirvesi öncesi spekülasyonlar artsa da bunun bir başlangıç antreman maçı olacağı ve nihai bir anlaşmaya  varmayı sağlayamayacağını öngörüyor. Euro Grup kaynaklarından edinilen bilgiye göre Maliye Bakanlarının bugün Yunanlı yetkilileri dinleyeceği ve gelecek Pazartesi düzenlenecek Euro Grup toplantısına kadar çözüm sağlayacak bir çeşit mekanizma üzerinde anlaşmaya varmaya çalışacakları belirtiliyor. Bu nedenle 16 Şubat’ta düzenlenecek olan Euro Grup toplantısının bugünkünden daha kritik bir öneme sahip olacağı öngörülüyor.

Raporda ayrıca dün AB’nin Yunanistan’a altı ay süreyle planlarını müzakere etmesi için süre vereceği söylentilerinin yayıldığı ve fakat bunun Syriza’nın istediği köprü finansman formunda olup olmayacağının netlik kazanmadığı belirtiliyor. Ancak eğer Yunanistan Avrupa Para Birliği’nden ayrılır ya da ayrılmaya zorlanırsa bunun önümüzdeki birkaç ay içerisinde her iki tarafın da müzakere sırasında uzlaşmaya yönelik taviz vermemesinden kaynaklanacağı ifade ediliyor. Bu sürecin  Yunanistan’ın duvara çarpmaktan kurtaracak bir köprü kredi ya da uzatma üzerinde anlaşıldığı takdirde  başarısız olacağı öngörülmüyor. Ancak her ne kadar son haberler daha olumlu gelmeye başlamış olsa da Yunanistan’ın Avrupa Para Birliği’nden çıkmasını önleyecek kesin bir anlaşmaya varılacağı anlamına gelmediği de belirtiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)