BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro faiz beklentisiyle yükseldi----

Euro faiz beklentisiyle yükseldi

Euro faiz beklentisiyle yükseldi
06 Kasım 2013 - 17:42 www.finansgundem.com

Hizmet sektörü verileri sonrasında AMB'nin faizi değiştirmeyeceği beklentisiyle euro ralli yaptı



Euro, bölgede hizmet sektörünün beklenenden hızlı yükselmesiyle Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) faiz oranlarını azaltmayacağı ihtimalini güçlendirmesi ile, yen ve dolar karşısında yükseldi. 

Dolar, yarın açıklanacak ve dünyanın en büyük ekonomisinin geçtiğimiz çeyrekte yavaşladığını göstererek, Fed'in teşvikleri azaltacağı beklentilerine baskı yapacağı tahmin edilen büyüme rakamlarının öncesinde yedi haftanın zirvesinden düştü. Yeni Zelanda doları, istihdamın, tahminlerin üzerinde artması üzerine son iki haftanın en yüksek seviyesine tırmandı. Bölgenin satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verilerine göre, Fransa ve Almanya hizmet sektörü beklenenden hızlı yükseldi.

Commonwealth Foreign Exchange şef piyasa analisti Ömer Esiner, "Bu durum biraz da AMB öncesinde açık pozisyonların kapatılması. Eurodaki satışların çoğunluğunun sebebi yatırımcıların faiz azaltımı riskini ya da AMB Başkanı Mario Draghi'nin oldukça güvercin tutumlu olmasını fiyatlaması. Bunlardan biri gerçekleşmezse, euro daha yukarılara tırmanacaktır" yorumunu yaptı. 

Euro dolar karşısında yüzde 0.2 yükslerek New York saatiyle 09:08'de 1.3505 dolar olurken, 4 Kasım'da 1.3442 dolara kadar gerileyerek 18 Eylül'den bu yana en düşük seviyeye dokundu. Euro yen karşısında yüzde 0.4 kazançla 133.18 seviyesinde. Dolar yen karşısında yüzde 0.1 yükselerek 98.61 yenden işlem görüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)