BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro Draghi'nin açıklamalarıyla düştü----

Euro Draghi'nin açıklamalarıyla düştü

Euro Draghi'nin açıklamalarıyla düştü
14 Nisan 2014 - 09:24 www.finansgundem.com

AMB Başkanı Draghi'nin eurodaki güçlenmenin daha fazla parasal teşvik gerektirdiğini söylemesi üzerine euro zayıfladı

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin eurodaki güçlenmenin "daha fazla parasal teşvik" gerektirdiğini söylemesinin ardından euro 16 önemli para biriminin çoğu karşısında değer kaybetti.

Avrupa'nın ortak para birimi geçtiğimiz hafta Draghi'nin söylemlerinin, haftasonunda IMF toplantılarında Avrupalı politika yapıcılarca da tekrarlanması üzerine dolar karşısında geri adım attı. Dolar, ABD'de toparlanmaya işaret etmesi beklenen perakende satış verilerinişn öncesinde güçlendi. Singapur doları, büyümenin tahminlerin altında kalmasının ardından zayıfladı.

Mario Draghi'nin daha önce de para politikasında para birimini izlediklerini ve para birimin enflasyonda el freni işlevi gördüğünü söylediğini hatırlatan IG Ltd.'un baş piyasa stratejisti Chris Weston, "Dolar karşısında 1.39 seviyesini korumaya çalışıyor. 1.39 doların üstü, uzun vadeli bandın üst sınırına çıkmış oluyorsunuz" dedi.

Euro, geçtiğimiz hafta dolar karşısında yzüde 1.3 ile 20 Eylül'den  buyana en büyük artışını kaydetmesinin ardından bugün Londra saati ile 6:52 itibarıyla yüzde 0.2 zayıflayarak 1.3852 düzeyine geriledi. Euro, yen karşısında da yüzde 0.3 değer kaybederek 140.73 seviyesine geri çekildi. Dolar/Yen büyük değişiklik kaydetmeyerek 101.60 seviyesinden işlem görüyor.

Draghi 12 Nisan'da kurun politika hedefi olmadığını, ancak fiyat istikrarı ve büyüme için önemli olduğunun altını çizerek, "Ve şimdi, son birkaç ayda fiyat istikrarı bakımından daha da önemli hâle geldi" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)