BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro Bölgesi'nde tahvil getirileri 2.5 ayın dibinde----

Euro Bölgesi'nde tahvil getirileri 2.5 ayın dibinde

Euro Bölgesi'nde tahvil getirileri 2.5 ayın dibinde
17 Kasım 2023 - 16:33 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi getirileri 2,5 ayın en düşük seviyelerine geriledi ve para piyasaları, büyük merkez bankalarının enflasyonla mücadelesinin sona erebileceği görüşünü desteklemesi ECB faiz indirimlerine yönelik beklentileri artırdı.

Euro bölgesi için, para piyasaları gelecek yıl Aralık ayına kadar 100 baz puanlık faiz indirimini tamamen fiyatladı. Ayrıca, ilk 25 baz puanlık faiz indiriminin önümüzdeki Nisan ayında yapılacağına dair yaklaşık %80'lik bir şansı da iskonto ediyorlar

Euro bölgesi için gösterge olan Almanya'nın 10 yıllık devlet tahvili getirisi 7 baz puan düşerek %2,52 ile 1 Eylül'den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

GAM Investments'dan Ralph Gasser, "Uzun Faiz oranı süresi riski (uzun vadeli tahvil satın almak) ilk bakışta yeniden karlı bir iş gibi görünse de, özellikle eski moda arz ve talep dinamiklerine daha ölçülü bir bakış açısı aksini gösteriyor" dedi.

Enflasyon beklentilerinin bir göstergesi olan nominal ve reel getiriler arasındaki farka atıfta bulunan Gasser, "Çekirdek enflasyonun yapışkan kalmaya devam ettiğini ve gıda ve enerji fiyatlarının deflasyonist baz etkilerinin hızla azaldığını da eklersek, breakevens da buradan yukarı yönlü sürprizlere maruz kalabilir" dedi.

Euro bölgesi enflasyon beklentilerinin önemli bir göstergesi olan, merkez bankalarının istenmeyen tüketici fiyat dinamiklerine karşı verdikleri savaşı kazandıklarına dair bir başka güven işareti olarak %2,35 ile Mart sonundan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde Cuma günü yaptığı açıklamada, Avrupa'nın dijitalleşme ve yeşil dönüşümünü finanse etmek için tek bir denetleyici ve ticaret altyapısı da dahil olmak üzere bir sermaye piyasaları birliğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

İtalya'nın 10 yıllık tahvil getirisi, Euro Bölgesi'nin çevre ülkeleri için gösterge tahvil, 8,5 baz puan düşerek %4,26'ya geriledi.

Euro Bölgesi’nde enflasyon belli oldu

 

Deutsche Bank'tan Türk tahvilleri değerlendirmesi

 

Tahvil faizlerinde hızlı yükseliş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)