BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTahvil faizlerinde hızlı yükseliş----

Tahvil faizlerinde hızlı yükseliş

Tahvil faizlerinde hızlı yükseliş
07 Kasım 2023 - 13:42 www.finansgundem.com

Yurt içi piyasada yatırımcılar Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tahvil ihalelerini takip ederken gösterge tahvil faizinde hızlı yükseliş yaşandı.

2 yıl vadeli tahvil faizi Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tahvil ihalelerinin hemen öncesinde 275 baz puan artışla yüzde 42,4 seviyesine kadar yükseldi. Böylelikle gösterge tahvilde zirve seviyeler kaydedildi.

Bloomberght'de yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı 2 yıl vadeli 6 ayda bir %6,30 sabit kupon ödemeli devlet tahvilinin ve 10 yıl vadeli 6 ayda bir %13,10 sabit kupon ödemeli devlet tahvilinin yeniden ihracı öncesi piyasa yapıcılar ile kamudan toplam 10 milyar lira borçlandı.

2 yıl vadeli tahvilin ihracı öncesi piyasa yapıcıların 7,41 milyar liralık teklifine karşılık, 4 milyar lira satış yapıldı. Bu tahvilde kamuya 3 milyar lira satış gerçekleştirildi.

10 yıl vadeli tahvilin ihracı öncesi piyasa yapıcıların 4,65 milyar liralık teklifine karşılık, 3 milyar lira satış yapıldı. Bu tahvilde kamuya satış gerçekleştirilmedi.

Hazine üç tahvil ihalesi düzenleyecek

 

Merkez Bankası yeşil tahvil ihraç bilgilerini yayımladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)