BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi yüzde 0.3 daralacak----

Euro Bölgesi yüzde 0.3 daralacak

Euro Bölgesi yüzde 0.3 daralacak
22 Şubat 2013 - 12:30 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi ekonomisi 2013 yılında da daralacak

AB Komisyonu tarafından bugün yayınlanan bölgenin ekonomik görünümüne dair raporda euro bölgesi ekonomisinin bu yıl düşük çaplı bir daralma yaşayacağe ve bölgenin en büyük ekonomileri olan Almanya ve Fransa'da büyümenin zorlukla yakalanabileceği ifade edildi.
Komisyonun raporunda bu yıl Fransa ekonomisinin yüzde 0.1 ve Almanya ekonomisinin yüzde 0.5 oranında büyümesinin beklendiği ifade edildi. Her iki oranda üç ay önce yayınlanan rapordaki tahminlere göre 0.3 puanlık bir düşüş gösterdi.
AB Komsiyyonu Kasım ayında yayınladığı raprda euro bölgesi ekonomisinde bu yıl için yüzde 0.1 oranında büyüme öngörmüştü. Bugün yayınlanan raporda ise bir önceki yıl olduğu gibi bu yıl da bölge ekonomisinde daralma yaşanadığı öngörüldü. Beklentiler euro bölgesi ekonomsinin bu yıl yüzde 0.3 oranında daralacağı ve önümüzdeki yıl yüzde 1.4 oranında büyüyeceği yönünde oldu. Avrupa Birliği ekonomisi için ise bu yıl yüzde 0.1 büyüme ve önümüzdeki yıl yüzde 1.4 büyüme öngörüldü.
AB komisyonunun öngörüleri ticari harcamaların, tüketici ve kamu harcamalarının azalacağı ve bunun euro bölgesi işsizlik oranını yeni rekor seviyelere taşıyacağı yönünde oldu. Krizin etkisinde olan ülkelerin işsizlik açısından en olumsuz tabloyu sergilemeye devam edeceği öngörüldü. Buna göre komisyon Yunanistan'da yüzde 27, İspanya2da yüzde 26.9 ve Portekiz'de yüzde 17.3 işsizlik olmasını bekliyor.
Bölge hükümetlerin ekonomik büyümenin zayıflığından ve istihdamın yetersizliğinden kısmen de olsa sorumlu olan tasarruf programlarını uygulaması konusunda bu işsizlik seviyeleri zorlayıcı bir unsur olacak.
Komsiyon euro bölgesi bütçe açığının bu yıl gsyih'nın yüzde 3'ü seviyesinde bulunan hedefin altına gerileyeceğini öngördü. BU 2008 yılından bu yana ilk kez bütçe açığının hedef seviyenin altına gitmesi anlamına gelecek. Bu yıl için GSYİH'nın yüzde 2.8'i olarak öngörülen bütçe açığının önümüzdeki yıl yüzde 2.7'ye gerilemesi bekleniyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)