BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro Bölgesi tahvil getirileri düştü----

Euro Bölgesi tahvil getirileri düştü

Euro Bölgesi tahvil getirileri düştü
17 Mart 2023 - 15:06 www.finansgundem.com

Bankacılık krizi endişeleri ve ECB'nin para politikasının sıkılaştırılmasına hız verilmeyeceği beklentileri ile Euro Bölgesi tahvil getirileri düştü.

Euro Bölgesi üyesi ülkelerin devlet tahvillerinin getirileri, bankacılık krizi endişeleri Atlantik'in her iki yakasında yatışmadan ECB'nin para politikasının sıkılaştırılmasına hız verilmeyeceği beklentilerinin etkisiyle düştü.

ECB'nin bankacılık gözetim, denetim birimi üyelerinin toplantısında Credit Suisse, SBV ve Signature Bank'taki gelişmelerin yol açtıkları piyasa kargaşasının Euro Bölgesi bankalarına bulaşmadığı değerlendirmesinde bulunulmasına rağmen Credit Suisse hisselerinin yüzde 10 değer kaybetmesi ve Euro Stoxx Bankacılık Endeksi'nin yüzde 0,4 gerilemesi tahvil getirilerini aşağı çekti.

Almanya'nın 2 yıl vadeli tahvilinde getiri yüzde 2,54 seviyesine, 10 yıl vadeli tahvilde getiri yüzde 2,19'a gerilerken, İtalya'nın 10 yıl vadeli tahvilinde getiri yüzde 4,1 oldu.

Euro Bölgesi'nde kısa vadeli tahvil getirileri düştü

 

Devlet tahvilleri bankaları zehirliyor mu?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)