BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi PMI temmuzda yükseldi----

Euro Bölgesi PMI temmuzda yükseldi

Euro Bölgesi PMI temmuzda yükseldi
04 Ağustos 2021 - 12:04 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi Hizmet Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) temmuz ayında, haziran ayındaki 58,3 puandan, 59,8 puana yükseldi.

IHS Markit'in açıkladığı Euro Bölgesi Hizmet Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) temmuz ayında Kovid-19 kısıtlamalarının gevşetilmesi ve hızlandırılmış bir aşı hamlesi bloğun baskın hizmet sektörüne hayat verdiği için, Euro bölgesi ticari faaliyeti geçen ay öne çıkarak 15 yılın en hızlı temposunda genişledi.

Ancak tedarik zinciri kesintileri ve işgücü kıtlığı, girdi fiyatlarının yirmi yılı aşkın bir süredir en hızlı şekilde artması ve Kovid-19'un daha bulaşıcı Delta varyantının endişeleri daha fazla kısıtlama korkusu oluşturuyordu.

Ekonomik sağlığın iyi bir göstergesi olarak görülen IHS Markit'in nihai bileşik Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), Haziran 2006'dan bu yana en yüksek seviyesi olan 59,5'ten geçen ay 60,2'ye tırmandı, ancak 60,6 puanlık tahminin altında geldi.

IHS Markit baş ekonomisti Chris Williamson, "Avrupa'nın hizmet sektörü yeniden hayata dönüyor. Virüs kısıtlamalarının hafifletilmesi ve aşılamadaki ilerlemeler, özellikle turizm, seyahat ve konaklama gibi çok çeşitli faaliyetlere olan talebi artırıyor" dedi.

Rusya'da hizmet sektörü PMI temmuzda geriledi

Kurlar hafif yukarı yönlü, gündemde PMI verileri öne çıkıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)