BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro Bölgesi için çözüm temerrüt ----

Euro Bölgesi için çözüm temerrüt

Euro Bölgesi için çözüm temerrüt
28 Mart 2013 - 16:06 www.finansgundem.com

Mark Mobius, Euro Bölgesi’nin sorunlarını çözmek için tek yolun temerrüt olduğunu söyledi

Piyasaların çok yakından takip ettiği ABD’li milyarder yatırımcı Mark Mobius, Euro Bölgesi’nin sorunlarını çözmek için tek yolun temerrüt seçeneği olduğunu söyledi.
Uluslararası yayın organı CNBC TV’de katıldığı bir programda değerlendirmede bulunan Mobius, “Kurtarma programları ile sorunu çözemezsiniz. Sürecin sonunda bir temerrüt yaşanması gerekli. Bundan başka yol yok” dedi.
Temerrütün uzun vadede gerçekleşeceği yorumu yapan Mobius, “Bir başka deyişle ödemeleri yayacaklar ancak sürecin sonunda ekonomilerin canlanınca bu borçların yeniden ödenmesi gerekecek” dedi.
Mobius, Güney Kıbrıs’ta mudilere vergi getirilmesi gibi ‘çılgınça’ bir karar alınması nedeniyle Avrupa için küçük bir sorun olan ülkenin büyük bir sorun haline getirildiğini söyledi. “Diğer sorunlu ülkelerdeki mudiler tasarrufları konusunda endişeli hale geldiler” dedi.
Yatırımcı öte yandan güçlü euronun zayıflaması gerektiğini ve Euro Bölgesi ülkelerinin bu sayede borçlarını devalüe edebileceklerini kaydetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)