BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro AMB sonrası düşüşünü sürdürüyor----

Euro AMB sonrası düşüşünü sürdürüyor

Euro AMB sonrası düşüşünü sürdürüyor
05 Haziran 2014 - 19:15 www.finansgundem.com

Euro, AMB'nin faiz kararı ve açıklanan yeni ek teşvik tedbirleri sonrasında değer kaybetti

Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) mevduat faizini sıfırın altına çekerek negatif faiz oranı uygulayan ilk büyük banka olması ve ekonomiyi desteklemek için ek teşvik tedbirleri alacaklarını açıklaması ile, pek çok para birimi karşısında değer kaybetti. 

Euro dolar karşısında dört haftanın en düşük seviyesine dokunmasının ardından dalgalı bir seyir izledi. Bloomberg Spot Dolar Endeksi, geçen ay ABD'de Haziran 2007'den bu yana en az sayıda vatandaşın işsizlik başvurusunda bulunduğunu gösteren veri sonrasında, ufak bir sıçramayla 2 ayın zirvesine dokundu. 

Commonwealth Foreign Exchange Inc.'den  Ömer Esiner, "Beklentilere büyük ölçüde paralel gelen gevşetici politika önlemleri genel olarak, dik bir düşüş görmesek de, euro üzerinde ağırlık oluşturmaya devam edecek" yorumunda bulundu.

Euro dolar karşısında, New York saatiyle 10:54'te yüzde 0.1 yükselişle 1.3616'ya dokunmadan önce, yaklaşık yüzde 0.7 değer kaybıyla 1.3503 oldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)