BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro 4 ayın en düşüğüne yakın ----

Euro 4 ayın en düşüğüne yakın

Euro 4 ayın en düşüğüne yakın
22 Mart 2013 - 10:32 www.finansgundem.com

ECB'nin acil durum kredileri için Güney Kıbrıs'a yalnızca önümüzdeki haftaya kadar zaman tanıması euro düşürdü

Avrupa Merkez Bankası'nın Güney Kıbrıs'ı önümüzdeki haftaya kadar kurtarma paketinde anlaşması ile acil durum kredilerini kaybetmesi gibi iki seçeneğin arasında bırakmasıyla euro 4 haftanın en düşük seviyesine yakın seyretti.
Güney Kıbrıs Maliye Bakanı Michael Sarris'in ülkenin Rusya'dan istediği desteği bulamadığını duyurmasının ardından euro, yen karşısında son 6 haftanın en sert haftalık düşüşüne yöneldi. Yen bu hafta Japonya Merkez Bankası'nın yeni liderlerinin deflasyonu sonlandırma vaatlerini yetine getirmeye çalışmak üzere görev başına gelmesiyle değerlendi.
Avrupa Birliği'nin en büyük çekimlerinden birinin AMB desteği olduğunu belirten Rochford Capital'ın drektörlerinden Derek Mumford, AB'deki kırılmaların arttığını ve euronun daha fazla zayıflayarak 1.2650 dolara gerileyebileceğini söyledi.
Euro, dolar karşısında dün yüzde 0.3 zayıflamasının ardından bugün de yüzde 0.1 değer kaybederek 1.2891 düzeyine geriledi. Euro/Dolar 19 Mart'ta 1.2844'ten 22 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Euro, yen karşısında da yüzde 0.3 gerileyerek 122.04 seviyesine çekildi. Yen, dolar karşısında yüzde 0.3 güçlenerek 94.66'a çıktı.
Euro bu hafta dolar karşısında yüzde 1.4, yen karşısında da yüzde 2.1 değer kaybederek 8 Şubat'tan bu yana en büyük 5 günlük düşüşüne işaret etti. Yen, dolar karşısında yüzde 0.7 primlendi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)