BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro 14 ayın zirvesinde----

Euro 14 ayın zirvesinde

Euro 14 ayın zirvesinde
29 Ocak 2013 - 18:01 www.finansgundem.com

Euro dolar karşısında Aralık 2011'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı

Euro dolar karşısında 2012 yılının zirvesini aştı ve yaklaşık 14 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.
Dolar, Fed'in bugün başlayacak ve yarın sona erecek toplantısında, varlık alım programında değişikliğie ilişkin işaret vereceği beklentisinin azalması ile birlikte 16 önemli para birimin büyük bölümü karşısında değer kaybetti. Güney Kore para birimi won, dört günlük düşüşünü tersine çevirdi ve dört ayı aşın sürenin en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Yeni Zelanda doları, ülkede dış ticaret açığının yıllık bazda daraldığını gösteren evri sonrası değer kazandı.
New York'ta Mizuho Financial Group Inc. şirket döviz satışları başkan yardımcısı Fabian Eliasson, "Euro, risk iştahının arttığı bir ortamda, bazı teknik seviyeleri kırıyor," dedi ve "Şu anda hikaye euro ve bu seviyelerden yukarı gidiyor" değerlendirmesinde bulundu.
Euro dolar karşısında 1.3496 ile Aralık 2011'den bu yana en değerli seviyesine çıktıktan sonra, New York saati ile 10:06'da, yüzde 0.2 yukarıdaki 1.3484 dolar seviyesine geldi. Dolar yen karşısında ise yüzde 0.3 zayıflayarak 90.58 yen seviyesine indi.
Yen dolar karşısında, ABD'de tüketici güveninin Ocak ayında tahminlerden daha fazla düşmesinin ardından kazançlarını genişletti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)