BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarEthereum’da "33 milyar dolarlık" güncelleme----

Ethereum’da "33 milyar dolarlık" güncelleme

Ethereum’da 33 milyar dolarlık güncelleme
11 Nisan 2023 - 13:43 www.finansgundem.com

En büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum, Shapella yükseltmesine hazırlanıyor. Yeni güncellemeyle beraber yatırımcılar, daha önce kilitli bulunan 33 milyar dolar değerindeki kripto varlık Ethereum’a erişebilecek.

Ethereum blok zincirinde bu hafta yapılması planlanan Shapella güncellemesiyle yatırımcılar son üç yılda cüzdanlarında depozito olarak tuttukları ve ağda kilitledikleri 33,7 milyar dolarlık Ethereum'u  faiziyle geri çekebilecek.

YÜZDE 15'İ CÜZDANLARDA KİLİTLİ

Staking olarak adlandırılan kilitleme işlemi, tutulan miktara karşılık zaman içerisinde pasif bir kazanç getiriyori Dune Analytics platformunun verilerine göre tüm Ethereum’un yaklaşık yüzde 15’i cüzdanlarda kilitlenmiş durumda. Bu miktarın piyasa değeri 33,73 milyar doları buluyor.

Staking işlemine aracılık eden Attestant şirketinin CEO’su Sreejith Das, güncellemenin yapılmasıyla beraber o hafta içerisinde yaklaşık 1,1 milyon Ethereum’un çekilmeye hazır olacağını tahmin etti. 1,1 milyon Ethereum’un değeri son birim fiyatına göre yaklaşık 2 milyar dolar değerinde.

BÜYÜK BİR SATIŞ DALGASI BEKLENİYOR

İşlemciler bu son gelişmenin fiyatları nasıl etkileyebileceğini tahmin etmeye çalışıyor. Kripto alım satım platformu Bitrue’da stratejist olan Robert Quartly-Janeiro ne olacağını kestirmenin güç olduğunu ifade ederken kesin olarak kısa dönemli oynaklık beklediğini belirtti.

Piyasalarda bir kesim, kilitlenmiş kripto paraların çekilmesine imkan tanınmasının fazlasıyla büyük miktarda para çekilmesine sebep olarak fiyatları hızla düşürmesi muhtemel büyük bir satış dalgasına neden olabileceğinden endişe duyuyor.

Ethereum yedi ayın zirvesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)