BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEthem Sarısülük davasında flaş gelişme----

Ethem Sarısülük davasında flaş gelişme

Ethem Sarısülük davasında flaş gelişme
17 Temmuz 2013 - 18:27 www.finansgundem.com

Gezi Parkı eylemlerinin Ankara ayağında Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar hapisle açılan davada yargılama durdu

Gezi Parkı eylemlerinin Ankara ayağında Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar hapisle açılan davada yargılama durdu.Önceki gün iddianamenin kabulüne karar veren Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin sanık polis memuru A.Ş. hakkındaki davanın, "yargılama izni alınmadan açıldığı" gerekçesiyle "yargılamanın durmasına" ve "gereğinin yerine getirilmesi için dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine" karar verdi. 
ŞİMDİ NE OLACAK
Bu karar ışığında dosyada başa dönülecek. Başsavcılık yargılama izni için dosyayı Ankara Valiliği'ne gönderecek. Vali başkanlığındaki Ankara İl İdare Kurulu yargılama izni vermezse tek bir gün bile tutuklu kalmayan A.Ş hiç mahkeme önüne çıkmadan Sarısülük'ün ölümü dosyası kapatılmış olacak. Sarısülük ailesi bu kez yargılamanın başlaması için yargılama iznini ret kararını idari yargıya taşımak zorunda kalacak. Olayda silah kullanma emri verilmediği bu konuda polis A.Ş'nin amirlerinin ifadeleri olduğuna da dikkat çekildi. İddinamede de A.Ş'nin suçunun görevle ilgili olmadığı açıkça belirtilmişti.
AİLE AİHM'E GİDİYOR
Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar Hürriyet'e iç hukuktan umutlarının tükendiğini önce Anayasa Mahkemesi'ne ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne "adil yargılanma hakkının ihlali" başvurusu yapacaklarını açıkladı. Bayraktar, "Bir polis memurunun önce tekme atıp sonra ateş ederek birini öldürmesi görevle ilgili değildir. Yargılama izni istenebilmesi için suçun görevle ilgili olması gerekir. İdari olarak ateş emri verilseydi belki bu konu tartışılabilirdi. Ama ateş et emri verilmemiş. Görev sınırının aşılması sözkonusu. Görevini yaparken ama görevi dışında işlenmiş bir suçtur. Bu nedenle ağır ceza mahkemesinin kararı bu yönüyle de hukuka aykırı" diye konuştu. Bayraktar, kararı eleştirisine şöyle devam etti:
"Bu olayın başından katil şüphelisinin iktidar, idare ve yargı avukatlığını yapıyordu. Korumaya çalışıyordu. Önümüze engeller çıkıyordu. Hukuk defalarca ihlal edildi. Ucube bir dava açıldı. Bu davayı ve bu yargılamayı da durdurup yeniden topu idareye atarak, dosya Ankara İl Özel İdare Kurulu'na gönderilecek. İl İdare Kurul'u sonuçta valiye vali de siyasi iktidara bağlı. Kararı İl İdare Kurulu verecek. Ancak, Ankara Valiliği izin verirse A.Ş'nin yargılaması devam edecek."
İDARİ YARGIYA DA BAŞVURACAĞIZ
"İzin vermezse, biz idare mahkemesine bu iznin verilmesi için dava açacağız. Yine zamana yayılan bir süreç olacak. Burada siyasi iktidar, polis ve yargı işbirliği çıplak şekilde gözler önüne serildi. İç hukuktan umudumuz tükendi. AİHM'e başvuracağız. Bir de AYM'yi deneriz daha kararlaştırmadık."
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)