BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Et pahalıysa eşek eti yiyin' açıklaması ülkeyi ayağa kaldırdı----

'Et pahalıysa eşek eti yiyin' açıklaması ülkeyi ayağa kaldırdı

'Et pahalıysa eşek eti yiyin' açıklaması ülkeyi ayağa kaldırdı
12 Mart 2023 - 17:07 www.finansgundem.com

Mısır'da halk gıda enflasyonuyla mücadele ederken TV ekranlarından yapılan "Et pahalıysa eşek ve at yiyin. Dinimizde bunların yasak olduğuna dair bir şey yok" sözleri büyük tepkiye yol açtı

Hayat pahalılığının büyük sorun olduğu ülkelerden Mısır'da bir TV programcısının açıklamaları ülkede büyük infial uyandırdı. "Et pahalıysa at eşek yiyin" şeklindeki sözler yayından kaldırılsa da sosyal medyada tepkiler dinmedi. 

Gıda enflasyonunun tırmanışını sürdürdüğü Mısır'da halk da hayat pahalılığıyla mücadelesini devam ettiriyor.

Hükümet, perşembe günü şubatın enflasyon rakamlarını açıkladı. Bir önceki ay yüzde 26,5 olarak açıklanan yıllık enflasyonun yüzde 32,9'u bulduğu görüldü. Bu süreçte fiyatı en fazla fırlayan kalemler hububat, et, tavuk, balık ve meyve oldu. Gıda fiyatlarının son bir yılda yüzde 61,5 arttığı bildirildi. 

Gazeteci Tamer Amin, bu ortamda söylediği sözlerle tepkilerin hedefi oldu. Sunduğu TV programında bir Pakistan yurttaşının Mısır'ın Dekahliye bölgesinde at eti sattığı gerekçesiyle tutuklanmasını ele alan Amin, şu ifadeleri kullandı:

At ve eşek eti, dünyanın pek çok ülkesinde satılıp yeniyor ki bunlar arasında gelişmiş olanlar da var. Paris'te at eti çok pahalı bir yemek. Sağlıklı ve güvenli olduğunu söylüyorlar. 

İslam hukuku ve dininde at ve eşek etinin tüketiminin yasaklandığına dair herhangi bir şey olduğuna inanmıyorum. Müslümanlar için tek yasak, domuza dair.

Resmi görevdeki isimden de destek gelince tepkiler büyüdü

Tamer Amin'in at ve eşek etini yasallaştırma önerisine Ulusal Beslenme Enstitüsü'nden Mecdi Nezih adlı bir görevlinin "Bilim, at ve eşek etinin yasaklanmasını söylemiyor. Bu mesele, konuyla ilgili toplumsal mutabakata bağlı" diye yaklaşması tepkileri büyüttü.  

Programın yayımlandığı El Nahar TV, bu sözlerin yer aldığı kısımları sonradan kaldırsa da 8 Mart tarihli şovu kaydeden pek çok kişi, görüntüleri sosyal medyada tartışmaya açtı. 

"Mısır halkına hakaret"

Yaygın tepkilerden biri "Önce Tamer Amin'in kendisi at ve eşek eti yesin de örnek olsun" şeklinde. Önerinin Mısır halkına hakaret olduğunu öne süren çok kişi bulunuyor. 

Aralık'ta da Ulusal Beslenme Enstitüsü sosyal medyada yaptığı paylaşımla tepki toplamıştı. Tavuk ayaklarının yenmesi önerilirken "Hem vücuda hem de bütçeye faydalı" ifadesi kullanılmıştı.(İndependent)

Mısır'da enflasyon son 5,5 yılın en yüksek seviyesinde

 

Mısır para birimini devalüe edecek

 

Mısır'dan 'gıda güvenliği' hamlesi

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.12 Mart 2023 23:46

    AZTEKLER ESİR İNSANLARI KURBAN EDER KALPLERİNİ DİN GÖREVLİLERİ ETLERİNİ AZTEK HALKI YERMİŞ BABİL DEVLETİNDE AİLELER İŞLERİ TERS GİTTİĞİNDE EN KÜÇÜK ÇOCUKLARINI DİN KURBAN EDERMİŞ ...........

  • E.g.12 Mart 2023 23:21

    BAKARA 71 MEALEN"....YER SÜRMEYEN EKİN SULAMAYAN SERBEST DOLAŞAN İNEK KURBAN EDİN....-YASN 72 ...HAYVANLARIN BAZISINI BİNEK OLARAK KULLANIRLAR BAZISINI BESİN OLARAK YERLER....- 2 AYET YETERLİ Mİ? /PEYGAMBERİMİZİN VEFATINDAN GÜNÜMÜZE KADAR YÜZLERCE YIL KURAN'IN TAMAMI MEAL EDİLMEDİĞİNDEN İNSANLARIMIZA SADECE ŞAHADET NAMAZ ORUÇ ZEKAT HAC MİRAS İBADET/HUKUK UYGULANMIŞTIR ELMALILI HAMDİ YAZIR IN MEALİ DE ARAPÇADAN DEĞİL İRAN DİLİ FARSÇA MEALDEN MEAL ÜRETİLMİŞTİR

  • E.g.12 Mart 2023 22:21

    YÜK TAŞIMAK İÇİN YARATILMIŞ HAYVAN ETİ YENMEZ YÜK TAŞIYAN/TAŞITILAN HAYVAN DEVE OLSA KURBAN EDİLMEZ TEK/ÇİFT TIRNAK MESELESİ DE AYRI MESELE

  • Egpy12 Mart 2023 20:07

    Mısırda hayat yine ucuz ýüzdeye vurdunmu yıllık enflansyon Türkiyeden düşük doğru islamda at et yemenin haram olmadığı belirtiliyor yobaz şimdi bunada her,amanki gibi bir kılıf uydurur işin içinden cıkar