BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEsper: ABD, Kürt güçleriyle birlikte çalışmaya devam etmeyi umuyor----

Esper: ABD, Kürt güçleriyle birlikte çalışmaya devam etmeyi umuyor

Esper: ABD, Kürt güçleriyle birlikte çalışmaya devam etmeyi umuyor
20 Ekim 2019 - 09:52 www.finansgundem.com

TSK'nın sınır güvenliğini sağlamak ve terör örgütleri PKK/PYD/YPG ile birlikte IŞİD'e karşı başlattığı Barış Pınarı Harekâtı sonrasında yaşanan gelişmelerin ardından dün gece ABD Savunma Bakanı Esper şaşkınlık veren bir açıklama yaptı.

5 günlük ateşkes sonrasında Amerikan askerlerinin Irak'ta görevlendirileceğini söyleyen Esper'in, terör örgütleriyle çalışmaya devam etmeyi umduklarını söylemesi şakınlık yarattı.

Sekiz yılı aşkın bir süredir çatışmaların, krizin ve insani dramın devam ettiği Suriye’deki Amerikan askerlerinin tasfiyesi ile ilgili ABD Savunma Bakanı’ndan bir son dakika açıklaması geldi. Savunma Bakanı Mark Esper, Suriye’den çekilen ABD askerlerinin Irak’ta konuşlandırılacağını duyurdu.

Amerikan basınına konuşan Esper, Iraklı mevkidaşı ile konuştuğunu ve haftalar içerisinde bölgedeki ABD askerlerinin Irak’a kaydırılacağını söyledi. Fakat Esper’in açıklamasında dikkat çeken bir detay vardı. ABD’nin çok okunan saygın gazetelerinden Wall Street Journal, Esper’in bölgedeki müttefikleriyle görüşmeler yaparak “IŞİD’e karşı operasyonlarda sonraki adım ne olacaktır” sorusuna yanıt bulmak istediğini vurgularken, Pentagon’un bir numaralı isminin, “ABD, Kürt güçleriyle birlikte çalışmaya devam etmeyi umuyor” ifadesini kullandığını aktardı.

Esper’in burada sözünü ettiği “Kürt güçleri”, Ankara-Washington hattında büyük bir kriz yaratan terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri. Amerikan askerlerinin Irak’ı savunmak ve IŞİD’e karşı savaşmak için bölgeye gönderildiğini vurgulayan Esper’in terör örgütleriyle hangi bölgelerde ve ne şekilde birlikte çalışmak istediğine dair detay verilmedi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)