BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEsnafın okul alışverişlerinde beklentisi 80 milyar lira----

Esnafın okul alışverişlerinde beklentisi 80 milyar lira

Esnafın okul alışverişlerinde beklentisi 80 milyar lira
26 Ağustos 2023 - 12:15 www.finansgundem.com

TESK Başkanı Palandöken, okul alışverişlerinden esnafın beklentisini paylaştı, vatandaşları da 'CE' belgeli ürün almaları konusunda uyardı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu yıl okul alışverişlerinden 70-80 milyar lira ciro beklendiğini belirterek, vatandaşları kırtasiye ürünleri alırken "CE" belgesine dikkat etmeleri yönünde uyardı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, kırtasiyeci esnafı başta olmak üzere eğitim sektöründe hizmet veren tüm esnaf ve sanatkarların okulların açılmasını beklediğini ifade etti.

2023-2024 eğitim öğretim döneminde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 8 milyonu aşkın üniversitelinin okula başlayacağına dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

"Bu yıl okul alışverişlerinden ortalama 70-80 milyar lira ciro bekleniyor. Yükselen fiyatlarla birlikte özellikle kırtasiye sektöründe ucuz ama kanserojen ve ağır metal oranı yüksek ürünler fırsatçılar tarafından sezonluk olarak piyasaya sürülebilir. En güvenli malzemeler sezonluk satıcılarda değil mahallenin kırtasiyeci esnafında bulunur. Kırtasiye malzemesi alınırken sezonluk olarak Uzak Doğu ülkelerinden getirilen ürünlere itibar edilmemeli. Rengarenk ve süslü kırtasiye malzemelerinin dış görünüşüne aldanılmamalı. Tüm kırtasiye malzemelerinde kalite işareti "CE" belgesi mutlaka olmalı, ürünlerin yanma, zararlı maddelerden korunma gibi kimyasal testlerden geçip geçmediği kontrol edilmeli."

TESK'ten gizli zam uyarısı

Okul masrafları ikiye katlandı

Palandöken'den "altın" uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)