BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEsnafa seçime kadar kıyak!----

Esnafa seçime kadar kıyak!

Esnafa seçime kadar kıyak!
29 Ağustos 2013 - 07:20 www.finansgundem.com

Büyükşehir olan illerde esnaflar basit usulden gerçek usulde vergiye geçmesi gerekiyordu ancak hükümet seçimler geçene kadar erteledi!

Bu mükelleflerin basit usulden gerçek usule geçişi ilk “yerel seçimlere kadar” ertelendi. Böylece binlerce esnaf defter tutmamaya, KDV ve stopaj yükümlülüğü olmadan işlem yapmaya devam edecek. Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Ordu, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van büyükşehir belediyesi oldu. 2013 yılının mart ayında da bir başka yasayla Ordu da büyükşehir listesine eklendi.
Büyükşehir sınırları içinde; motorlu taşıtların bakım ve onarımı ile uğraşanlar, lokanta ve benzeri yerleri işletenler, bakkal, kasap, manav, kırtasiyeci, manifaturacı, tuhafiyeci, kuruyemişçi, lokantacı, büfeci, kaportacı, otomobil tamircisi, oto elektrikçisi gibi mal alım satımı ile uğraşan esnafın daha maliyetli olan ‘gerçek usul’den vergilendiriliyor. Ancak ek düzenleme ile önceki vergilendirme sistemi 2013 yılının mart sonuna kadar geçerli olacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)