BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEsnafa acil destek paketi hazırlanmalı----

Esnafa acil destek paketi hazırlanmalı

Esnafa acil destek paketi hazırlanmalı
15 Eylül 2020 - 09:24 www.finansgundem.com

Korona virüsü vakalarının yeniden tırmanışa geçmesi üzerine üniversitelerin 2020-2021 eğitim yılının güz döneminde online eğitim kararı alması Anadolu’nun birçok şehrinde binlerce esnaf ve işletme sahibini felce uğrattı

Öğrenci kenti olarak bilinen Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Teknik Üniversite'nin online eğitim kararı almasıyla iş yapamaz hale gelen esnaf  daha da zor durumda kaldı. Kentte 16 bine yakın esnaf bu durumdan dolaylı ya da doğrudan etkilenirken, zora düşen esnaf, kepenk indirme noktasına geldi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, esnaf ve odalarla görüşerek konuyla ilgili bilgi aldı.

ESNAF İŞ YAPAMAZ HALDE
CHP'li Çakırözer, “Esnafa ve girişimciye devlet destek vermeli. Çok acil destek paketi açıklanmalı” dedi. Hem salgın hem de vakaların yeniden artmasıyla esnafın iş yapamaz hale geldiğini dile getiren Çakıröz, “Şehrin farklı noktalarında apart, yurt, kafe, lokanta, berber gibi işletmelerin sahipleriyle bir araya geldik, konuştuk. Hepsi gerçekten zor durumda” dedi. Çakırözer, kredi ve vergi ödemelerinin, SSK primleri ve Bağ-Kur ödemelerinin en az bir yıl faizsiz ertelenmesi, borçların uzun vadeli yapılandırılması gerektiğini söyledi.
(Deniz Ayhan-Yavuz Alatan /Sözcü)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • esnaf15 Eylül 2020 09:41

    desteklerin ödedikleri vergi ve çalışan sayısı orantılı olmalı. kayıt dışı çalışana destek verilmemeli. ssk ve vergi ödemelerinde kolaylık sağlanmalı ki kayıt dışı artmasın.