BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEskişehir Tepebaşı Belediyesi’nde rüşvet skandalı----

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nde rüşvet skandalı

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nde rüşvet skandalı
16 Eylül 2023 - 10:45 www.finansgundem.com

Tepebaşı Belediyesi’nde çalışan 2 memur vatandaşlardan rüşvet aldıkları iddiasıyla tutuklandı

Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi’nde memur olarak görev yapan ve rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si, tutuklandı.

Tepebaşı Belediyesi’nde memur olarak görev yapan A.A., Ö.U. ve S.A., Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı ‘rüşvet’ soruşturmasında gözaltına alındı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınıp, sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan 3 şüpheliden A.A. ve Ö.U. tutuklanırken, S.A. ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Başsavcılık açıklamasında, “Tepebaşı Belediyesi bünyesinde memur olarak görev yapan şahısların vatandaşlardan rüşvet aldıkları iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığımıza gelen ihbar ve şikayetlerle ile ilgili olarak, ‘rüşvet almak ve rüşvet almaya aracılık etmek’ suçu kapsamında şüpheli şahıslarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma işlemlerine başlanılmış olup, A.A., Ö.U. ve S.A. isimli şüphelilerin Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerinin ardından ‘rüşvet almak ve rüşvet almaya aracılık etmek’ suçundan tutuklanmaları talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildikleri, Sulh Ceza Hakimliği'nce yapılan sorgularının ardından A.A. ve Ö.U. isimli şüpheliler hakkında tutuklama kararı verildiği, S.A. isimli şüpheli hakkında ise ‘yurt dışına çıkış yasağı’ şeklinde adli kontrol kararı verildiği, soruşturmanın tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürüldüğü kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Tepebaşı Belediye Başkanlığı da soruşturmaya ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Belediyemiz, gelen ihbar ve şikayetler doğrultusunda 26.10.2022 tarihinde 1 personel hakkında Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştur. Konu ile ilgili yasal süreç başlatılmış olup, emniyet ve yargı makamlarındaki süreci takip etmekteyiz. Sosyal medyada yer alan yanlış iddialara itibar etmeyiniz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Rüşvet alırken yakalandı: Liman başkanı adliyeye sevk edildi

Denizli Çardak Havalimanı'nda rüşvet operasyonu

Belediyede rüşvet operasyonu

 



YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)