BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEski Rus Başbakan yabancı ajan ilan edildi----

Eski Rus Başbakan yabancı ajan ilan edildi

Eski Rus Başbakan yabancı ajan ilan edildi
26 Kasım 2023 - 14:41 www.finansgundem.com

Rusya'da eski başbakan Mikhail Kasyanov, yabancı ülkeler için lobi yapan kişiler listesine eklendi.

Ülkede "yabancı ajan" olarak kategorilendirilen kişiler, yaptıkları tüm yayınlara bunu belirtecek bir ibare koymak zorunda tutuluyor. Bu kişiler ayrıca mali durumlarıyla ilgili düzenli bilgilendirme yapmak zorunda kalıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan cuma günü yapılan açıklamada, Kasyanov'un diğer "yabancı lobiciler" tarafından yapılan yayınlara aktif olarak katıldığı ve "Rus yetkilileri lekelemek için" yanlış bilgi yaydığı öne sürüldü.

Açıklamada eski Başbakan Kasyanov'un da yer aldığı Rusya Savaş Karşıtı Komitesi'nin amacının ülkenin iç ve dış politikalarını itibarsızlaştırmak olduğu savunuldu.

Haziran 2022'de Rusya'yı terk eden Kasyanov, Adalet Bakanlığı'nın kararıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yetkililerin kararı, siyasetçi ve eski Rusya Başbakanı Mikhail Kasyanov'un Ukrayna'nın işgaline karşı sesini çıkardığını ve Savaş Karşıtı Komite üyesi olduğunu işaret ediyor. Evet, bu doğru" ifadelerini kullandı.

65 yaşındaki Kasyanov, Putin'in 2000-2004'teki ilk döneminde başbakan olarak görev yapmıştı.

Putin'in ikinci kez seçildiği 2004'teki seçimlerden birkaç hafta önce görevden alınan Kasyanov, sonrasında Kremlin karşıtı bir tutum takınmıştı.

Kasyanov ayrıca 2015-2023'te liberal demokrat Halkın Özgürlüğü Partisi'nin liderliğini yapmıştı. Parti geçen mayısta, Rusya Yüksek Mahkemesi tarafından kapatıldı.

İngiltere'den Çin'e casusluk uyarısı

 

Almanya'da casusluk krizi! Gizli bilgiler ifşa oldu

 

Polonya’da bir Rus casusluktan tutuklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)