BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEski Rus Bakan'ın duruşmasında 2 milyon dolar tartıldı----

Eski Rus Bakan'ın duruşmasında 2 milyon dolar tartıldı

Eski Rus Bakan'ın duruşmasında 2 milyon dolar tartıldı
29 Kasım 2017 - 07:41 www.finansgundem.com

Ulyukayev’in içinde rüşvet olduğu iddia edilen çantasının ağırlığıyla ilgili çelişkili bilgilerin yer alması nedeniyle mahkeme, söz konusu çantanın içine gerçek banknotlar konarak getirilerek tartılmasına karar verdi

Rosneft'in Yönetim Kurulu Başkanı İgor Seçin'den 2 milyon dolar rüşvet suçlamasıyla ev hapsine çarptırılan ve yargılanmasına devam edilen eski Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev’in son duruşması ilginç görüntülere sahne oldu.

Ulyukayev’in içinde rüşvet olduğu iddia edilen çantasının ağırlığıyla ilgili çelişkili bilgilerin yer alması nedeniyle mahkeme, söz konusu çantanın içine gerçek banknotlar konarak getirilerek tartılmasına karar verdi.

Mahkemeye getirilen 2 milyon dolar tartılırken, çantayla beraber ağırlığının 21 kilogram 950 gram olduğu anlaşıldı.

Aleksey Ulyukayev’i Rosneft’in ofisine götüren şoförü İlya Makarov, mahkemede verdiği ifadede, çantanın 14-15, en fazla 20 kilo ağırlığında olduğunu söylemişti.

Ulyukayev, Rosneft'ten "tehditle" 2 milyon dolar rüşvet aldığı iddiası ile 15 Kasım 2016 tarihinde sabaha karşı gözaltına alınmıştı. Ardından Başkan Putin, “güvensizlik” nedeniyle Ulyukayev’i görevden almıştı.

Bu arada mahkemenin tanık olarak çağırmasına rağmen İgor Seçin'in her seferinde mazeret bildirerek, "programın yoğunluğunu" gerekçe göstererek mahkemeye gitmemesi de bir başka ilginç not.

Ulyukayev, Seçin'in sözkonusu çanta ile kendisine yılbaşı hediyesi şarap ve salam vereceğini sandığını, rüşvetten haberi olmadığını, bir özelleştirme işine itiraz ettiği için tuzağa kurban gittiğini savunuyor. (turk-rus.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)