BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEski MİT müsteşarından flaş Oslo açıkaması----

Eski MİT müsteşarından flaş Oslo açıkaması

Eski MİT müsteşarından  flaş Oslo açıkaması
09 Kasım 2016 - 19:00 www.finansgundem.com

Eski MİT Müsteşarı Emre Taner, Darbe Girişimini Araştırma Komisyonuna konuştu

Eski MİT Müsteşarı Emre Taner ( 2005-2010), FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin "Yapamadık, alamadık. Fethullah Gülen’in 15 Temmuz’da bir ihtilale sebebiyet olacağını alamadı bu gizli servis" dedi.

15 Temmuz FETÖ/ PDY Darbe Girişimi Komisyonunda dinlenen eski MİT Müsteşarı Emre Taner, "Özeleştirimizi açıkça yapmak mecburiyetindeyiz. Yapamadık, alamadık. Fethullah Gülen’in 15 Temmuz’da bir ihtilale sebebiyet olacağını alamadı bu gizli servis. Eksikleri vardır. Oturalım, bunu konuşalım. İstihbarat eksikliğinin kurumların eksikliğinden kaynaklandığını tekrarlıyorum" diye konuştu.

Taner, "Çözüm sürecinin bozulmasında FETÖ’nün etkisi var mıdır?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Oslo sürecine, yabancılar Kürt meselesini oyuncak yapmasın diye girdik. Ne kadar yabancı varsa PKK ile iç içe. Uluslararası konferansa gidecekler. 'Olmaz’ dedim. 'Devreye girmemiz lazım. Biz bu grupla baş başa kalmalıyız’ dedim. Başkalarına bırakmayalım. Oslo’ya da bu yüzden gidildi. Oslo bir ihanet değildir. Oslo kanın durdurulması için yapılmış bir hadisedir. Gizli servisler mayınlı bölgeye girer, mayını temizler, peşinden de siyaset girer. Ne bir protokol ne de bir anlaşma vardır. Oslo’yu bu çözümün olmasını istemeyenler sızdırdı. Oslo’da masa başında oturanlar böyle oturuyor. Norveç, İngiliz Gizli servisi hattını bağlamış. Bizim koparıp almak isteyişimizin nedeni bu. Bu olayın arkasında Türkiye’nin Kürt meselesini çözmek istemeyenler var. Örgütün büyük bir bölümü istemedi. Fethullah Gülen ve arkadaşları bu problemin mevcut hükümet tarafından çözülmesinden rahatsızdı"

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ziya09 Kasım 2016 22:17

    kusura bakma ihanet değil eşekliktir. Onları orada gebertmeniz lazımdı! İngiliz çakallarının oyununa geldiniz, doğruya doğru kabul edin artık. Ancak devlet içinde bu kadar alçak ve hainin yuvalanması sebebiyle fazla da kınayamıyorum! Bence bir kez daha görüşme yapın bu sefer kim varsa hepsini orada gebertin! Türkiye Cumhuriyeti ni hafife almanın bedelini herkese öğretin

  • canbey09 Kasım 2016 21:53

    bu ıhanetınızın hesabını soracak bır mıllı hükümetı dört gözle bekledığımızden emın olabılırsınız