BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEski eşten nafaka artırma talebi: O artık büyükelçi----

Eski eşten nafaka artırma talebi: O artık büyükelçi

Eski eşten nafaka artırma talebi: O artık büyükelçi
03 Mayıs 2018 - 04:44 www.finansgundem.com

Şeniz Özbey'den, 5 yıl önce boşandığı Murat Ahmet Yörük'ün Tiran Büyükelçisi olmasının ardından "Maaşı 10 bin dolar. Çocuklara ödediği nafakayı artırmalı" talebi geldi

Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük’ten 5 yıl önce boşanan Şeniz Özbey, eski eşinin büyükelçi olduktan sonra 10 bin dolar maaş almaya başladığını iddia ederek çocukları için ödenen iştirak nafakasının en az 2 bin 500 liraya yükseltilmesini istedi.

İstanbul Aile Mahkemesi’ne açılan davanın dilekçesindeki iddialara göre fotoğraf sanatçısı Şeniz Özbey ile Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük 24 Aralık 2013 tarihinde Ankara 3. Aile Mahkemesi’nde şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Mahkeme çiftin iki çocuğunun velayetini anne Şeniz Özbey’e verdi. Karar tarihinde Murat Ahmet Yörük’ün Dışişleri Bakanlığı’ndaki görevi gereği Türkiye’de merkeze ataması yapılmıştı. Dış görevde çalışmıyordu ve o dönemki maaşı yaklaşık 4 bin 700 liraydı. Mahkeme de davalı babanın her bir çocuk için 600’er liradan toplam 1200 lira iştirak nafakası, anneye de 500 lira yoksulluk nafakası ödemesine karar verdi.

AVUKAT: ‘MASRAFLARINI TÜRKİYE KARŞILIYOR’

İddiaya göre Murat Ahmet Yörük bugüne kadar nafakalarını eksiksiz olarak ödedi. Murat Ahmet Yörük, 4 ay önce ise Arnavutluk’a Tiran Büyükelçisi olarak atandı. Davalı babanın büyükelçi olarak atanmasının ardından aylık maaşı da iddiaya göre yaklaşık 10 bin dolara çıktı.

Şeniz Özbey’in avukatı, davalı Murat Ahmet Yörük’ün görevi gereği sağlık, konut, araba, şoför, benzin, ısınma vs gibi masraflarının Türkiye tarafından karşılandığını ve başkaca hiçbir giderinin olmadığını öne sürdü. Şeniz Özbey’in avukatı dilekçesinde, davalı babanın yüksek meblağdaki bu gelirden çocuklarına sadece 1200 lira ayırdığını belirtti.

3 YIL ÖNCE NAFAKAYI DÜŞÜRMÜŞ

Şeniz Özbey’in avukatı Yörük, “Boşanma kararını veren mahkeme tarafından müvekkilime de 500 lira yoksulluk nafakası bağlanmıştır. Ancak davalı Murat Ahmet Yörük, üç yıl önce yoksulluk nafakasına maaşının düşük olması nedeniyle dava açmış, mahkeme de yoksulluk nafakasını 250 liraya düşürmüş ve bu karar kesinleşmiştir. Müşterek çocuk için belirlenen 600 lira iştirak nafakası çocuğun masraflarını karşılamamaktadır. Müşterek çocuk için iştirak nafakasının en az 2 bin 500 liraya yükseltilmesini istiyoruz” dedi. (Hürriyet / Özge Eğrikar)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)