BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEski bakana 5 yıl hapis!----

Eski bakana 5 yıl hapis!

Eski bakana 5 yıl hapis!
07 Mart 2013 - 17:29 www.finansgundem.com

Rüşvet aldığı iddiasıyla yargılanan eski sosyal kalkınma bakanına 5 yıl ağır hapis cezası verildi

Kırgızistan'da mahkeme, rüşvet aldığı iddiasıyla yargılanan Tacik asıllı eski Sosyal Kalkınma Bakanı Ravşan Sabirov'a 5 yıl ağır hapis cezası verdi.
Başsavcılıka'tan yapılan açıklamaya göre, Bişkek Şehir Mahkemesi, "Rüşvet almak ve görevini kötüye kullanmak" suçlarından yargılanan Sabirov'u 5 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı ve mallarına el koydu.
Aynı mahkemede yargılanan Sabirov'un yardımcısı Tahir Mirzaahmedov ise "yataklık" suçundan 3 yıl hapis cezasına çarpıtıldı.
Eski bakan ile yardımcısı, delil yetersizliği nedeniyle 21 Kasım tarihinde Bişkek Pervomay İlçe Mahkemesi tarafından serbest bırakılmıştı. İlçe mahkemesinin kararına, bir üst mahkemeye itiraz eden savcı, eski bakanın tutuklanmasını istemişti.
Sabirov'un, önceki koalisyon hükümetindeyken, çocuk edinmek için lisans isteyen bir yabancı kurumdan yardımcısının aracılığıyla 15 bin dolar rüşvet aldığı belirtilmiş, hakkında mahkeme kararı çıkana kadar bakanlık görevinden uzaklaştırılmıştı. Çalışma odasında suç üstü yakalanan yardımcısının ise parayı bakan için aldığını itiraf ettiği kaydedilmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)