BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEski ABD Hazine Bakanı'ndan 2007 uyarısı----

Eski ABD Hazine Bakanı'ndan 2007 uyarısı

Eski ABD Hazine Bakanı'ndan 2007 uyarısı
30 Eylül 2022 - 08:51 www.finansgundem.com

Eski ABD Hazine Bakanı Larry Summers, ABD konut piyasasındaki çöküşün ilk emarelerinin görüldüğü Ağustos 2007 benzeri bir kaygı seviyesinin bugün için de geçerli olabileceğini belirtti.

Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers küresel ekonominin karşı karşıya olduğu riskleri 2007 yazına benzetti.

Bloomberg TV’ye konuşan Summers, ABD konut piyasasındaki çöküşün ilk emarelerinin görüldüğü Ağustos 2007 benzeri bir kaygı seviyesinin bugün için de geçerli olabileceğini belirterek “İngiltere haricinde piyasaların bozulduğuna dair bir işaret yok. Ancak aşırı volatilite ortamında birçok piyasada bozulma görülebilir” değerlendirmesini yaptı.

Summers kırılgan alanlar olarak Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve Çin kaynaklı emtiada yaşanan dalgalanma, yüksek çekirdek enflasyon, ekonomi politikalarındaki belirsizlik ve ağır borç yükünü gösterdi.

İngiltere gibi büyük bir ekonomisi olan ülkede yüksek derecede çalkantı yaşanmasının İngiltere’yi aşan sonuçları olacağını belirten Summers “Başka yerlerde de bu tip sorunlar görmek beni şaşırtmaz” dedi.

Fed Daly: Faiz yükselmeli

 

Fed, Mester: Fiyat istikrarı birinci öncelik

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)