BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed Daly: Faiz yükselmeli----

Fed Daly: Faiz yükselmeli

Fed Daly: Faiz yükselmeli
30 Eylül 2022 - 08:05 www.finansgundem.com

San Francisco Fed Başkanı Daly, 2023'te %4.5-%5 politika faizi konusunda rahatım.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarını %4,5-%5 aralığına yükseltmenin ve 2023'ün sonuna kadar orada tutmanın gerekeceğine inandığını söyledi, ancak enflasyon beklendiği gibi düşmezse daha fazlasını yapmayı destekleyebileceğini bildirdi.

Daly, geçen hafta yayınlanan ve çoğunluğun Fed'in politika faizinin bu yıl % 4-4,5'e ve gelecek yıl % 4,5-5'e yükselmesini bekleyen para politikası belirnleyicilerinin tahminlerine ilişkin olarak "oldukça rahatım" dedi. Daly, "Enflasyonun % 2'ye geri döndüğüne dair net ve ikna edici kanıtlar elde etmek için bir süre kısıtlayıcı politika gerekecek - yani bence, bu en azından gelecek yıla kadar." dedi.

Daly, "Finansal koşulların fon oranlarındaki sıkılaşmadan daha fazla ve tahmin edilenden daha fazla sıkılaştırmaya gerçekten bakıyorum, çünkü insanlar artık her yerde küresel bir sıkılaşma olduğunu ve finansal piyasaların buna gerçekten tepki verdiğini fark ediyor. Durum buysa, O zaman, artış hızını yavaşlatmak ama yine de doğru terminal oranına yönelmek uygun olur," diiye konuştu.

Daly: Temmuz'da 75 baz puan faiz artırımına ihtiyaç var

 

Daly: Fed'in Faiz artışı ölçülü olmalı

 

Daly'den ABD için enflasyon uyarısı: Daha kötü olabilir

 

Daly: Kademeli faiz artışları ekonomiyi rayından çıkarmayacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)