BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemESK: Salmonella pozitif etlerin imhasına karar verildi----

ESK: Salmonella pozitif etlerin imhasına karar verildi

ESK: Salmonella pozitif etlerin imhasına karar verildi
27 Mayıs 2024 - 15:15 www.finansgundem.com

ESK'dan yapılan açıklamada, "Salmonella pozitif etlerin imhasına karar verildi; Üretimde kullanılması ve satışı söz konusu değil" denildi

Et ve Süt Kurumu (ESK), salmonella pozitif olan etler için imha kararı verildiği, üretimde kullanılması ve satışının söz konusu olmadığını bildirdi.

ESK'dan yapılan açıklamada, piyasa regülasyonu kapsamında yurt dışı canlı hayvan ve karkas et alımı gerçekleştirdiği hatırlatıldı.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

Gıda güvenilirliği kapsamında, ithal edilen etlerin yurt içine girişlerinde Bakanlığımız tarafından kontrol muayenesi için numune alınmakta ve akredite laboratuvarda gerekli analizleri yapılmaktadır. 09.05.2024 tarihinde yapılan mikrobiyolojik analizlerde bir parti üründe hijyen standartlarına aykırı sonuçlar elde edilmiştir. Söz konusu etler komisyonumuz tarafından reddedilerek yüklenici kesimhane firmasına ihtarname çekilmiştir. Firma itirazları doğrultusunda etler dondurularak yediemin deposunda kontrollü şekilde muhafaza altına alınmıştır. Yapılan itirazlar değerlendirilmiş ve etlerin imhasına karar verilmiştir. İmha sürecinin tamamlanması için yüklenici firma temsilcisi beklenmektedir.

Bahse konu ürünlerin herhangi bir şekilde üretimde kullanılması veya satışı söz konusu değildir.

Kamu güvencesiyle yapılan et ve canlı hayvan ithalatının tüm süreçlerinde yüksek hijyen standartları uygulanmakta ve halk sağlığını korumak için gerekli tüm tedbirler alınmaktadır.

Piyasa regülasyonunu etkisizleştirme ve dezenformasyon amaçlı haberlere itibar edilmemesini rica ediyoruz.

Belçika'da yine salmonella vakası

 

Kırmızı et fiyatında gevşeme beklentisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)