BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEsad'a yanıt gecikmedi----

Esad'a yanıt gecikmedi

Esad'a yanıt gecikmedi
07 Nisan 2013 - 10:28 www.finansgundem.com

Davutoğlu, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Türkiye'e yönelttiği suçlamalarına karşılık verdi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mali Dışişleri Bakanı Tieman Hubert Coulibaly ile Hilton Oteli'nde düzenlediği ortak basın toplantısında, Suriye Devlet Başkanı Esad'ın bir Türk televizyon kanalına verdiği mülakatta dile getirdiği Türkiye'ye yönelik suçlamaları değerlendirdi.
Ahmet Davutoğlu'ndan Beşar Esad'a yanıt
"TÜRKİYE'DE HALA ESAD'LA GÖRÜŞENLER VAR"
Bir gazetecinin bu konuyla ilgili sorusu üzerine Davutoğlu, Esad'ın ne kendi halkı, ne uluslararası toplum, ne de Türkiye nezdinde güvenilirliği kalmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Hala Türkiye'de tabii Beşar Esad'ın propagandası için onunla mülakat yapanlar çıkabiliyor, onunla toplantı yapan ana muhalefet partisi üyeleri çıkabiliyor. Ama herhalde hiçbir şey Esad'ın argümanı ya da diğerleri, hiçbir şey 100 bine yakın insanın katledilmesi, 1 milyonu aşkın mültecinin ülkeyi terk etmesi, 3 milyonu aşkın mültecinin ülke içinde yerinden edilmesi ve yüz binlerce yaralı, acılı insanın ortaya çıkmasına neden olan bu saldırılardan ve bu baskıcı rejimin katliamlarından daha gerçek değildir."
"ESAD KENDİ VEHİM DÜNYASINDA YAŞIYOR"
Davutoğlu, "Kendi vehim dünyasında yaşıyor Beşar Esad" ifadesini kullanarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hele hele Türkiye İsrail arasında Suriye'ye karşı işbirliği vs. gibi argümanların hiçbir zemini yoktur. Türkiye hiçbir zaman herhangi bir komşusuyla ilgili olarak İsrail veya herhangi bir üçüncü tarafla bunu konuşmaz. Kendi komşularıyla kader birliği yapar. Bunlar Beşşar Esad'ın kendi katliamlarını örtme çabasından başka bir şey değil. Dolayısıyla ciddiye alınacak bir husus da değil. Ama ciddiye alınması gereken hala Beşar Esad'ın bu kanlı bilançosunu örtme çabalarıdır."
"TÜRKİYE'NİN FİLİSTİN TAVRI NETTİR"
Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırısının Orta Doğu barış sürecini ve Türkiye ile İsrail arasındaki "özür" sonrası gelişmeleri nasıl etkileyeceği şeklindeki soru üzerine de Türkiye'nin İsrail'den taleplerinin karşılanmasıyla ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirterek, "Fakat İsrail Gazze'ye veya Filistin'e dönük herhangi bir yanlı uygulama içine girdiğinde de Türkiye her zaman tavrını ortaya koyar, koymuştur. Bundan sonra da bu konudaki tutumumuz açık olur" şeklinde konuştu.
"Son gelişmelerle ilgili olarak da gerekli mesajlar, gerekli tepkiler gösterilmiştir" diyen Davutoğlu, "Herkesin bu süreçte dikkatli olması lazım. Yeni bir müzakere süreci başlayacaksa, Orta Doğu barış sürecini sabote edecek adımlardan kaçınmak icap eder" dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)