BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErtem'den seçim sonrası ekonomi tahmini----

Ertem'den seçim sonrası ekonomi tahmini

Ertem'den seçim sonrası ekonomi tahmini
29 Mayıs 2018 - 09:09 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, 24 Haziran seçiminin ardından para ve maliye politikalarının uyumunun en üst düzeyde olacağını belirtti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Milliyet.com.tr'deki köşe yazısında 24 Haziran seçiminin ardından para politikasındaki sadeleşmenin “ekonomi yönetimi için de” olacağını belirtti. Karar alma mekanizmalarının sadeleşeceği ve yatırımcı dostu bir bürokrasi olacağını söyleyen Ertem, “Para ve maliye politikalarının uyumu en üst düzeyde olacak ve en ufak bir belirsizlik kalmayacak.” dedi.

Ertem, “Şunu itiraf etmeliyiz ki bugün ekonomi ile ilgili bakanlıkların bu kadar çok ve spesifik görev tanımlarının olması bile, başlı başına bir iktisat politikası belirsizliği sorunudur. Bir kere bu ortadan kalkacak.” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, serbest kur ve kambiyo rejiminin, bağımsız düzenleyici ve denetleyici kurumların regüle ettiği finansal piyasaların Türkiye'nin yeni dönemde korunarak derinleştirilecek temel kazanımları olduğunu vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)