BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErol Mütercimler için istenen ceza belli oldu----

Erol Mütercimler için istenen ceza belli oldu

Erol Mütercimler için istenen ceza belli oldu
23 Eylül 2020 - 12:42 www.finansgundem.com

İmam hatip lisesi mezunları hakkında bir televizyon programında söylediği sözleri nedeniyle Erol Mütercimler hakkında 1 yıl 6 aya kadar kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Katıldığı bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosunca soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Erol Mütercimler'in imam hatip okullarından mezun olmuş kimselere karşı yayın yoluyla alenen tahkirde bulunduğunu belirterek "Halkın Bir Kesimini Sosyal Sınıf Din, Mezhep, Cinsiyet ve Bölge Farklılığına Dayanarak Alenen Aşağılama" suçundan 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

İddianamede, aralarında Bilal Erdoğan, Mustafa Varank ile İlim Yayma Cemiyeti'nin de bulunduğu 16 kişi ve kurum "müşteki" sıfatıyla yer aldı.

İddianame kabul edilirse Mütercimler, önümüzdeki günlerde İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

RTÜK'ten Erol Mütercimler kararı

Bakan Gül'den Mütercimler'e tepki

 

 

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.23 Eylül 2020 14:41

    İMAM HATİPLİLERDEN ÇOCUKLARIN PİPİ DERİSİNİ KESİLMESİNE HELAL DIYENLERE/SAYANLARA SAYGI DUYMAM IMAM hatip mezunlarının hepsine katıksız saygı duyacak destekleyecek halim yok