BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErmenistan Cumhurbaşkanı'ndan Paşinyan'a veto----

Ermenistan Cumhurbaşkanı'ndan Paşinyan'a veto

Ermenistan Cumhurbaşkanı'ndan Paşinyan'a veto
27 Şubat 2021 - 19:26 www.finansgundem.com

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Paşinyan'ın Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ın görevden alınması yönündeki kararını veto etti

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Başbakan Nikol Paşinyan'ın 'darbe girişiminden' sorumlu tuttuğu Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanlarını görevden almayı reddettiğini açıkladı.

Reuters'ın haberine göre; Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Başbakan Paşinyan'ın 'darbe girişimi'nden sorumlu tuttuğu Genelkurmay Başkanı'nın görevden alınması kararını veto etti.

Ermenistan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, görevden almanın "anayasal olmadığı" belirtildi.

Ermenistan'da Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının da içinde bulunduğu 60 general geçtiğimiz perşembe günü bir muhtıra yayınlayarak hükümetin istifa etmesini istemişti.

Paşinyan, yaşananları bir 'darbe girişimi' olarak tanımlayarak destekçilerini sokağa çağırmıştı.

Ne olmuştu?

Geçen sene Dağlık Karabağ'da meydana gelen çatışmalar sonucunda Azerbaycan'a toprak konusunda ödün veren Paşinyan, büyük kalabalıklar tarafından protesto edilmişti. Altı hafta kadar süren son çatışmalarda Azerbaycan Dağlık Karabağ etrafındaki topraklarını geri almış ve anlaşmadan hemen önce Şuşa şehrini de ele geçirmişti. Birçok Ermeni uzman, Paşinyan ve hükûmetinin süreci çok kötü yürüttüğünü savunmuştu.

Ermenistan'daki darbe girişiminde, Putin devrede

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rizeli28 Şubat 2021 14:51

    ne güzel demokrasi var ülkelerinde tek tanrıya inanan bir ülke insanların tek kişiyi ilah seçtikleri değil tanrıyı bir gördükleri ülke

  • AHMET ÖZBİR28 Şubat 2021 16:17

    ORANDAN sallama be dallama! Cumhurbaşkanımız HALK TARAFINDAN yani yüzde 52.5 ile seçilmiş BAŞKANIDIR. Milletin seçtiğine TEK ADAM diyen TİKTATÖRLÜĞE heves edendir.

  • serok agopyan28 Şubat 2021 14:10

    ermenistan ordusu için en hayırlısı gasparyan görevden alınmalı,yiğit asker harutyunyan göreve getirilmelidir.

  • AHMET ÖZBİR28 Şubat 2021 12:03

    CHP-İP'in köhnemiş parlamenter sistemi tekrar ülkemizin başına sarma planlarına ey vatandaş sakın KANMA. İşte son örnek Ermenistan. Başbakan cuntacıyı vazifeden el çektiriyor, c.bşk.nı reddediyor. Hayda ne işin var DALAVERADA! Çok şükür ülkem BAŞKANLIK SİSTEMİ'ne kavuştu, yer yüzünün SÜPERİ oldu. Bir daha gerici parlamenter sisteme ASLA DÖNMEK YOK. Yaşasın BAŞKANLIK, yaşasın HİZMET.

  • Mehmet 28 Şubat 2021 01:00

    90 ların türkiyesindeki sistem. Kısır döngü yani

  • Mehmet 27 Şubat 2021 21:37

    Sana savas icin gaz veren zengin Ermeni elitleri kurtarsin bakalım. Gazla devlet yönetimi olmaz Akıl da lazım. Ha bu arada aklıma geldi. Cepheye yolladığın avradin geri donebildi mi? .. dönmek isteyeceğini de hiç sanmıyorum.

  • tarık28 Şubat 2021 12:12

    bunda da bir hayır var adam doğru olanı yaptı diye düşünüyorum sonunda hakkı olmayan toprakları bir türlü geri vermek zorundaydı,AZERBAYCAN HAKLI DAvasını ve kutsal toprakları aldı,ermenistan dünyaya komşularına küs olmmmalıdır açılmalı komşularıla ticaret yapmalıdır

  • T.yusuf27 Şubat 2021 21:09

    İnsanin istemsiz olarak NE OLDU PAŞİNYAN diyesi geliyor... :-)