BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErmenistan'daki darbe girişiminde, Putin devrede----

Ermenistan'daki darbe girişiminde, Putin devrede

Ermenistan'daki darbe girişiminde, Putin devrede
25 Şubat 2021 - 21:27 www.finansgundem.com

Ermenistan'daki darbe girişimiyle ilgili Başbakan Nikol Paşinyan ile telefonda görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, her iki tarafa da itidal çağrısında bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde darbe girişimine maruz kalan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefonda görüştü. Putin telefon görüşmesinde taraflara itidal çağrısında bulundu.

ORDUNUN İSTİFA ÇAĞRISINI, 'DARBE GİRİŞİMİ' OLARAK NİTELENDİRDİ

Karabağ'da Azerbaycan'a yenilen Ermenistan'daki karışıklık ordunun Başbakanı Nikol Paşinyan'ın istifasını istemesi sonrasında giderek derinleşti. Ordunun istifa çağrılarını darbe girişimi olarak nitelendiren Başbakan Paşinyan'ın halkı sokaklara çağırması sonrası Erivan'da sokaklar karıştı. Paşinyan taraftarları ile ordu destekçilerinin karşı karşıya geldiği olaylarla ilgili Başbakanı Nikol Paşinyan, ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin taraflara sukunet ve itidal çağrısında bulundu.

PUTİN DÜZENİN KORUNMASINDA YANA

Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin ile Paşinyan'ın Ermenistan'daki durumu müzakere ettiği belirtilerek, "Putin, yasalar çerçevesinde durumun çözülmesi için Ermenistan'da sükunetin ve düzenin korunmasından yana olduğunu vurguladı." ifadesi kullanıldı. Putin, tarafları itidale çağırdı.

ORDU BİLDİRİ YAYINLAMIŞ, PAŞİNYAN DARBE GİRİŞİMİ OLARAK NİTELENDİRMİŞTİ

Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey askerler, Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifasını isteyen bir bildiri yayımlamış, Paşinyan ise bu adımı "darbe girişimi" olarak nitelendirerek destekçilerini sokağa çağırmıştı. Muhalefet de Genelkurmay Başkanının çağrısına destek vermek için Erivan sokaklarında protestoya başlamıştı.

Darbe girişimine kınama: Sürecin normale dönmesini temenni ediyoruz

 

Ermenistan'daki darbe girişimine Türkiye'den ilk açıklama

 

Ermenistan'da darbe girişimi! Paşinyan sokağa çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)