BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErken ödeyene çifte indirim----

Erken ödeyene çifte indirim

Erken ödeyene çifte indirim
08 Haziran 2013 - 06:52 www.finansgundem.com

TBMM’ye gönderilen yeni Tüketici Kanun Tasarısı’nda kredi borcunu erken ödeyene faiz ve komisyon indirimi öngörülüyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca hazırlanarak Meclis’e gönderilen Yeni Tüketici Kanun Tasarısı İle tüketici vadesi gelmemiş taksit ödemesinde veya kredi borcunun tamamını erken ödeyebilecek. Hürriyet’in haberine göre satıcı erken ödenen miktara göre gerekli faiz ve komisyon indirimi yapmakla yükümlü olacak. Belirli süreli kredinin erken ödenmesi durumunda da bankalar erken ödeme tazminatı isteyebilecek. Tüketici aldığı ürünün, ücretsiz onarımını yaptırabilecek ya da malı ayıpsız misliyle değiştirebilecek. Tasarıyla ürünlerdeki ayıp ağır kusur ya da hileyle değiştirilmişse zaman aşımı süresi kalkacak.
Hilede zaman aşımı yok
Daha uzun süre belirtilmediği takdirde ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa da malın teslim tarihinden itibaren iki yıl zaman aşımına tabi olacak. Süre, konut veya tatil amaçlı taşınmazın tesliminden itibaren beş yıl olacak. Ayıp, ağır kusur veya hileyle gizlenmişse zaman aşımı hükümleri uygulanmayacak.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dingil08 Haziran 2013 22:43

    zaten erken ödemede indirim var şu an.

  • yönlendirici08 Haziran 2013 08:55

    haber yanlışolmasa da başlığı yanltıcı. yeni yasa yüzünden çifte indirim değil, erken ödeme durumunda fazladan tazminat da ödeyecek müşteri. (şu anda tüketici kredilerinin erken ödenmesinde komisyon yokama yasayla ona da komisyon gelecek) özetle, haber yanlış yönlendiriyor.