BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaErian yatırımcıları uyardı----

Erian yatırımcıları uyardı

Erian yatırımcıları uyardı
27 Aralık 2013 - 07:56 www.finansgundem.com

Pimco CEO'su Muhammed El-Erian, Fed'in tahvil alımlarını azaltmasını kutlamanın sırası olmadığını söyledi

Pimco CEO'su Muhammed El-Erian, Fed'in geçtiğimiz hafta aldığı karar ile tahvil alımı yoluyla ekonomiyi canlandırma adımlarını azaltmaya başladığını, ancak kutlamaları biraz ertelemek gerekebileceğini söyledi.
Financial Times'a yazan El-Erian, Fed'in tahvil alımlarını azaltma kararının yanı sıra politika faizini uzun bir zaman sıfıra yakın tutacağını da duyurduğunu ve bunun hisse senedi piyasalarında güçlü bir yükselişle karşılandığını hatırlatırken, henüz ekonomide tehlikenin atlatılmış olmadığına dikkat çekti.
El Erian, "Henüz tehlikeyi atlamadık veya teşviklerden çıkmadık. Merkez bankacıların bu aşamada zafer ilan etmek konusunda daha ihtiyatlı olmaları için nedenler var" ifadelerini kullandı.
El Erian, ihtiyatlı olunması için nedenleri şöyle sıraladı
- Fed hali hazırda varlık fiyatlarını etkilemele devam ediyor. Varlık fiyatları ekoonminin temel göstergeleri ile karşılaştırıldığında aşırı yüksek fiyatlandırılmış durumdalar. Ekonomi varlık fiyatları ile paralel seviyeye gelmeye yetecek düzeye iyileşene kadar endişeler devam edecek.
- Merkez bankası tahvil alımları yoluyla doğrudan para politikasından, ileriye dönük yönlendirme açıklayancak dolaylı para politikası mekanizmasına keçtiğinde bir miktar kontrolünü kaybetti. Bu durum Fed'in faiz oranları üzerinde kontrolünü ne kadar iyi devam ettirebileceği konusunda soruları gündeme getirdi
- Hisse senetleri hali hazırda çok ateşli, eğer aynı şekilde geri gelirler ise bu yıkıcı olabilir.
- Diğer merkez bankaları, oldukça genişlemeci para politikaları uygulamakta Fed'in gerisinde kaldılar. Onlarda ustalık isteyen çıkış süreci ile uğraşmak zorunda.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)