BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaErdoğan'ın zaferi piyasaları çoşturur----

Erdoğan'ın zaferi piyasaları çoşturur

Erdoğan'ın zaferi piyasaları çoşturur
13 Ağustos 2014 - 07:27 www.finansgundem.com

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi uluslararası finans çevrelerinde olumlu karşılandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi uluslararası finans çevrelerinde de geniş yankı buldu. Sonucu olumlu karşılayan uluslararası şirketlerin stratejik konumunda görev yapan ekonomistler, bunun kısa vadede ülke ekonomisine olumlu etki yapacağını vurguladı. Ekonomistler, uzun vadede ise olumlu ekonomik görünüm için siyasi istikrarın ve reformların devam etmesi gerektiği görüşünde birleşti.

Berenberg Bank Türkiye Ekonomisti Wolf-Fabian Hungerland, "Erdoğan fiili olarak ülkeyi yönetmeye devam edecek. Ayrıca Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin kısa vadede ekonomide istikrarı önemli oranda artıracağını düşünüyorum" diye konuştu.

ING Bank Grup Müdürü Muhammed Mercan ise Türkiye'yi etkileyen jeopolitik risklere dikkat çekerek marttaki yerel seçimlerin ardından piyasalardaki rallinin tekrarlanma ihtimalinin küresel şartlar dikkate alındığında çok daha az olduğunu ifade etti. Mercan, "Türkiye'nin ekonomisine ilişkin ileriye dönük olarak çok önemli bir değişiklik beklemiyoruz" değerlendirmesini yaptı.

ORTA VADEDE OLUMLU

TD Securities Gelişmekte olan Ekonomiler Başekonomisti Cristian Maggio da Erdoğan'ın seçimden zaferle ayrılmasının orta vadede piyasalar açısından iyi haber olduğunu söyledi.

PERFORMANSI ÇOK YÜKSEK

Berenberg Kıdemli Ekonomisti Christian Schulz ise Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Türkiye ekonomisinin gösterdiği performansa dikkat çekti. Bu dönemde ekonominin yılda yaklaşık yüzde 5 büyüdüğünü hatırlatan Schulz, "Satın alma gücü açısından güçlü bir performans var. GSYH 2 kattan fazla yükseldi.Kişi başı hasıla yüzde 80'den daha fazla arttı" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)