BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'ı çok üzen olay!----

Erdoğan'ı çok üzen olay!

Erdoğan'ı çok üzen olay!
16 Ocak 2014 - 11:31 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, katıldığı canlı yayında Fethullah Gülen'in olay yaratan beddua videosuna ilişkin açıklamalarda bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TGRT Haber'deki Ankara'nın Gündemi programında bütün merak edilen konuları değerlendirdi. Cemaat ile Ak Parti arasında yaşanan gerilimi üstü kapalı bir şekilde yorumlayan Taner Yıldız, Fethullah Gülen'in "beddua"sının Başbakan Erdoğan'ı çok üzdüğünü de açıkladı.

BAŞBAKAN ÇOK ÜZÜLDÜ

Her zaman güçlü ve dik duruşuyla bilinen Başbakan'ın bu süreçte çok üzüldüğünü açılayan Yıldız, "Bazı kişiler yüzünden Başbakan, sûkut-u hayale uğradı. Mesela, hayatı boyunca dualarla büyüyen birinin, kendisi aleyhinde dua haricinde bir temennide bulunmasına, hayal kırıklığı yaşadı. Her insan bunu kaldıramaz; ama Başbakan bunu hiç kaldıramaz. Çünkü kendisine bakıyor; ben bunu hak ediyor muyum diye ve üzülüyor" şeklinde konuştu.

MUHALEFET, TEHDİTTEN SİYASET YAPMAZ

Yolsuzluklarla, usulsüzlüklerle 11 yıldır mücade ettiklerini anlatan Taner Yıldız, "Bu işin patenti bizde... Hiçbir yolsuzluğa, hiçbir usulsüzlüğe göz yummayız. Ama Türkiye'ye yönelik bir operasyon var. Türkiye'nin oluşturulmuş ve sürdürülebilir siyasi istikrarına borçlu olan yalnızca iktidar partisi değildir. Hükümet, 11 yıldır gecesini gündüzüne kattı; ekonomik verileri bu noktaya çıkardı. Peki bunu sadece korumakla biz mi mükellefiz? Nimet, külfet ilişkileri eşittir. Eğer bu istikrar yakalanmışsa, hep beraber koruyacağız bunu. Muhalefet, muhalefetliğini dünyanın hiçbir yerinde siyasi istikrarın bozulması üzerinden yapmaz. Ülke daha kötü olsun, ben de buradan fırsat oluşturayım diyemez... Hiçbir anayasa, hukuk bu hakkı vermez. 'AK Parti'den ben daha iyisini yaparım, şu usul ve gerekçeyle' demelisiniz. Siz bu tür tehditlerden fırsat oluşturacaksınız ve Türkiye'nin istikrarını konuşulabilir hâle getireceksiniz. Yok öyle" dedi.

ALGI, GERÇEĞİN ÖNÜNDE GİDER

'Algı, gerçeğin önünde gider' diyen bakan Yıldız, "Yolsuzluktan çok bir algı operasyonu yapılıyor. Bizim insani ve İslami bakış açımızı dünya görüyor. Ancak üzerimize yapıştırılan imaj, 'el Kaide'yi destekliyorlar, terörü destekliyor.' Neredeydik, nereye geldik. Türkiye, dünyada terörü en son destekleyecek, karşısında en güçlü olacak ülkedir. Biz, 30 yıl içinde terörden 1 trilyon Dolar hasar gördük. Terörün karşısında olup olmadığımızı tartışılır hâle getiriyorlar. Bu kabul edilemez" diye konuştu.

EKONOMİYİ ÇÖKERTMEK İSTİYORLAR

'Türkiye'nin ekonomisini çökertmek istiyorlar' diyen Yıldız, "Türkiye'ye yüz yıl sonra elektrik santralini AK Parti Hükümeti yaptı. İlk santral 1902'de kurulmuştu. 11 yılda 33 bin mega valt yeni santral kurduk. Kusura bakmayın da bunlar yolsuzluk yaparak olmuyor. 1 yıl içinde 14,5 milyar'lık 5 bin tane ihale yapıyoruz. Yüzde 1'inde usulsüzlük yok. Kim yanlış yapıyorsa üstüne gideriz, kim dürüst çalışıyorsa onu koruyup kollarız. Ben böyle hassasiyet gösterirken, 'Yolsuzluk yaptın mı' diye soruyla karşılaşacağım bunu kabul edemem. Bürokrasiyi yavaşlatmaktan başka bir şey değil bu... Usulsüzlüğe kimse tolerans göstermez. Kalkınmamızı durdurmaktır bu" ifadelerini kullandı

 
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandas16 Ocak 2014 16:39

    sayin bakan yolsuzluklarin patenti bizde demis, savcilar daha ne bekliyor, sayin bakan alanen kabul ediyor yolsuzluk yapildigini ve bunun en guzelini kendilerinin yaptigini. eskiden de yolsuzluk olurdu ama hic olmazsa boyle futursuzca konusmazdi insanlar. artik civisi cikti memleketin.

  • DUA VE BEDDUA16 Ocak 2014 12:12

    HAYIR DUALARIMIZ HAKKIN YANINDA OLANLARLA.BAŞBAKANIM DUALARIMIZ SENİNLE.BU SÜREÇ ÇÜRÜKLERİ AYIKLAYIP,SAMİMİ MÜSLÜMANLARI DAHA ÇOK KENETLEYECEKTİR...

  • exper16 Ocak 2014 11:48

    Seçim öncesi içilen su ayrı gitmezken, şimdi ne oldu da düşman oldunuz? Oyları alırken iyi değil miydi, o kadroları bu hükümet yerleştirmedi mi, asıl paylaşılamayan nedir onu açıklayın da Millette işin iç yüzünü öğrensin.