BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan TÜSİAD'a şok sözler!----

Erdoğan'dan TÜSİAD'a şok sözler!

Erdoğan'dan TÜSİAD'a şok sözler!
11 Şubat 2014 - 12:29 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu


Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında illegal dinlemelere de değinen Başbakan, bunların paralel yapının işi olduğunu iddia etti ve ''40 yıl boyunca devlete sızmaya çalışmış bir yapı söz konusu. Amaçları için her yolu meşru kılan bir anlayışla sızmış'' dedi. Başbakan, ismini vermeden TÜSİAD'ı da eleştirerek, ''Her meselede konuşan malum o bir iş veren örgütü var ya bu meselede ağzını bile açmadı. Çünkü onların da CD’leri var, kasetleri var ellerinde'' diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

SEÇİMLERE 47 GÜN KALDI

30 Mart yerel seçimlerine şurada artık 47 gün kaldı. AK Parti olarak uzun süredir yoğun şekilde devam eden seçim hazırlıklarımızı belli bir aşamaya getirdik. Büyükşehir ve il adaylarımızı açıkladık. İlçe adaylarımızın, belediye meclis ve il genel meclis adaylarımızın tespit süreci ilerliyor.  Bu arada seçim beyannemesi üzerine çalışmalarımız da tamamlanma noktasına geldi. Şu anda zaten sahada teşkilatımızla çalışmalarımız sürüyor.

GELECEK HAFTA MİTİNGLERE BAŞLIYORUZ

Gelecek hafta mitinglerimize başlıyoruz. Programımız el verdiği ölçüde şehirlerimizi şahsen tüm genel başkan yardımcısı, bakan arkadaşlarım, milletvekillerimiz yoğun bir şekilde propaganda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. TBMM’de acil yasaları tamamladıktan sonra inşallah milletvekillerimizle tam kadro halinde sahada olacağız.

AK PARTİ'NİN OYUNU NASIL AŞAĞI ÇEKERİM GAYRETİNDELER

30 Mart seçimlerinin çok çok önemli olduğunu, seçim sürecinin de oldukça zorlu geçeceğini defalarca dile getirmiştim. Bu seçim herhangi bir şahsın belediye başkanı seçilme seçimi değildir. Bütün gelişmeler şunu gösteriyor. AK Parti’nin oyunu nasıl aşağı çekebiliriz, gayretler buna yönelik. Ben buradan tüm halkıma sesleniyorum. Sizler öyle bir gayretin içinde olacaksınız ki Allah’ın izniyle AK Parti’nin 30 Mart seçimlerinden de güçlenerek çıktığını ispat etmiş olacaksınız.

CEFAYI MİLLET ÇEKTİ, SEFAYI BİR AVUÇ SEÇKİN SÜRDÜ

Çünkü halkımızın takdiri çok önemli. En önemli ölçü halkımızın iradesidir. Şu ana kadar olan sürece bakıldığında, öngörümüzde ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı çıkıyor. Bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Bu aziz millet, tarihi boyunca gerçekten çok büyük acılar yaşadı. Çok büyük badireler atlattı. Hiç kuşkusuz zaferler kazanmış, kahramanlıklar yazmış, onurunu, şerefini, istiklalini, hürriyetini yiğitçe muhafaza etmiş, azizliğini gerçekten hak etmiş bir milletin sahibiyiz. Aynı zamanda çok çileler çekmiş bir milletiz. Böyle bir milletin mensuplarıyız. Lütfen şöyle geriye dönüp Anadolu’nun Trakya’nın o uzun tarihini şöyle bir gözünüzün önüne getirin. Her neye ihtiyacı varsa hep millete gidildi. Paraya ihtiyaç varsa millete gidildi. Fedakarlık gerekiyorsa tek adres milletti, gidildi. Ama o aziz millet karar süreçlerinin hiçbirinde hatırlayın yer almadı. Milletin görüşüne başvurulmadı. Milletin itirazına kulak verilmedi. cefayı çeken her zaman millet oldu, sefayı bir avuç seçkin zümre sürdü.
Öküzünü vereceksin dediler itiraz etmedi. Tarlasını sürdü, öküzünü verdi. Buğdayından, tavuğundan pay vereceksin denildi. Bağrına taş bastı, midesine taş bağladı. Biricik evladını, yüreğinin parçasını askere gönderdi, tabut içinde geri getirdiler. Yutkundu olduğu yere çöktü vatan sağ olsun deyip kaderine razı oldu.
Yol istedi, okul istedi, hastane yapmadılar. Doktor istedi hemşire istedi göndermediler. Huzur istedi emniyet istedi bunu da vermediler. Hani o türküde diyor ya “Şavata’dan Ankara’ya ses gitmiyor, bizim gitmeye kuvvetimiz hiç yetmiyor.”


BU ANCAK BİZİM ANALARIMIZDA OLUR

Bu millet asırlarca asırlarca inim inim inledi. Yahu bir anne düşünün yavrusunu 9 ay karnında taşımış, onu beslemiş büyütmüş, yürütmüş. Canından bir parça olarak görmüş. Delikanlı olunca eline saçına kınalar yakmış, dualarla davulla zurnayla askere uğurlamış. Yavrusu şehit olup geldiğinde düşmanı sevindirmeyeceğim diyerek başını bir an yere eğmemiş. Bu başka analarda olmaz, bu ancak bizim analarımızda olur.


BAŞÖRTÜLÜSÜN OKUYAMAZSIN DEDİLER

Ama bir devlet dairesine gidince yüzüne bakılmamış. Başörtülüsün sen buraya giremezsin demişler. Sen okuyamazsın demişler. Sen köylüsün demişler. Taşralısın demişler. Fakirsin demişler. Yetmemiş daha da ileri gitmişler sen makarnacısın, sen aptalsın, göbeğini kaşıyansın demişler. Bu ülke bunları gördü. Daha yakın zamanlara kadar bu ülke bunları yaşadı. Ve onun kendi iradesini ortaya koyarak verdiği oyu bu zihniyetle değerlendirmişler. Her şeyi milletten aldılar, ama milletin görüşünü zerre kadar önemsemediler. Demokrasiye geçilmiş olması, sandığın ortaya konması seçme hakkı verilmesi bile milletin kararının duyulmasına yetmedi.

MİLLET İRADESİ İLK KEZ KARAR SÜREÇLERİNE AK PARTİ DÖNEMİNDE YANSIDI

Merhum Menderes gibi milletten bahseden siyasetçiler geldi ama sonunda kazanan dar ağaçları, cellatlar oldu. Kazanan yine CHP oldu, yine sermaye oldu. Sandıktan hangi sonuç çıkarsa olsun bu ülkede medyanın, sermayenin, çetelerin, mafyaların dediği oldu. Bakın burada açık açık ifade ediyorum, cumhuriyet tarihimizde, hatta asırlık tarihimizde millet iradesi ilk kez bu ülkede karar süreçlerine AK Parti döneminde yansımıştır.


YURT DIŞI TEMASLARI

Önceki gün Medine’de Umre ziyaretçilerinin bulunduğu otelde çıkan yangında 17 kişi hayatını kaybetti, 130 kişi de yaralandı. Orada hayatını kaybeden kardeşlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bu arada Bosna Hersek’te devam eden olayları kaygıyla izlediğimizi, dualarımızın kardeşlerimizle bir arada olduğunu ifade ediyorum. Önceki hafta gerçekleştirdiğimiz grup toplantımızdan bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında çok sayıda temasımız oldu. Toplantımızın ardından, komşumuz İran’a gittik. Cumhurbaşkanı, yardımcısı, dışişleri bakanıyla görüşmelerimiz oldu. İran ziyaretimizde tercihli ticaret anlaşmasını, ortak bildiriyi ve kurumlarımız arasında işbirliğini ön gören çeşitli protokolleri imzaladık.

Suriye başta olmak üzere bölgesel meseleleri değerlendirdik. Geçen hafta Salı günü de Almanya’da temaslarımız oldu. Merkel ile çalışma yemeğini gerçekleştirdik. Federal dışişleri bakanı Gabriel ile yine orada bir ikili görüşmemiz oldu. Bu görüşmelerle de yine Türkiye-Almanya noktasındaki ikili ilişkileri değerlendirme fırsatımız olduğu gibi, iki ülke arasında neler yapabiliriz bunları değerlendirmek üzere, bir yerde de hedef büyüttük diyebilirim. AB’de 23 ve 24’ncü fasıllarla ilgili neler yapabiliriz bunları görüşme imkanımız oldu. Ve Almanya’da seçkin bir katılımcı topluluğuna hitabım oldu. Akşam saatlerinde de Berlin’de binlerce kardeşimizin katıldığı bir buluşmaya iştirak ettik. Orada vatandaşlarımıza hitap ettik. Almanya temaslarımızda da bölgesel meseleler, ekonomik ilişkiler gündemimizde yer aldı. Bunlarla ilgili konuları ortaya koyduk.


ALMANYA'DA KÖŞK SEÇİMİNDE VATANDAŞLARIMIZ BULUNDUKLARI ÜLKEDE OY KULLANABİLECEKLER

Almanya’daki vatandaşlarımızın sorunları da gündemimizin ilk sırasındaydı. Yaptığımız bir düzenlemeyle, artık yurtdışındaki T.C. vatandaşlarının da oy kullanabilmeleri hakkını getirmiştik. Daha önce sınır kapılarına gelip oy kullanmak zorunda kalıyordu. Bunu yerinde çözmek için düzenleme yapmıştık. Bu yıl gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, genel seçimde vatandaşlarımız bulundukları ülkede oylarını kullanabilecekler. Almanya’da da hazırlıklar belli bir aşamaya geldi. Yedi ayrı noktada vatandaşlarımız oylarını kullanabilecekler.

OKMEYDANI'NDA 200 TAPUYU DAĞITTIK

Bildiğiniz gibi Kıbrıs’ın genelinde yeni bir sürece doğru gidiyoruz. Temennim odur ki inşallah gelinen noktadan geri adım atılmaz, böylece Kıbrıs sorununu da çözmüş oluruz diye inanıyorum. İstanbul’da Okmeydanı’ndaki tapu sorununun çözümüne yönelik ilk adımı attık. 200 kadar tapuyu hak sahiplerine dağıttık. Cumartesi günü İstanbul Kartal’da inşa edilen 20 kavşak ve yolun açılışını gerçekleştirdik. Pazar günü ise Eyüp Alibeyköy’de Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının temelini attık. 201 erguvan otobüsü, yani renginden dolayı erguvan. Engelli vatandaşlarımız için her türlü donanıma sahip, çok çok modern olan otobüsü hizmete aldık. Yarın yine önemli bir açılış gerçekleştiriyoruz. Ankara büyükşehir belediyemizin başlattığı, ulaştırma bakanlığımızın tamamladığı Batıkent-Sincan metro hattı artık açılma aşamasına geldi. Yarın Sincan’da İspanya Başbakanı’nın da katılımıyla inşallah bu hattı artık hizmete alıyoruz.
Birileri laf üretir biz ise icraat üretiriz. Farkımız bu. Sırada Çayyolu ve Keçiören metroları var. onları da tamamlayarak şehir içi ulaşıma çok farklı bir boyut kazandırmış olacağız.


 
YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fırat12 Şubat 2014 00:19

    sıktı artık şu fevri davranışların ya adam gibi başbakan ol yada çek git.

  • kemalettin11 Şubat 2014 19:37

    hay oyun batsın senin, oy oy oy, para para para, koltuk koltuk koltuk... önce biraz erdemli olmayı öğren...

  • halid11 Şubat 2014 19:34

    yabancı türkiyeye krizden sonra bir misyon vermiş artık eskisi gibi olamaz gelişen dünyada. başa chp de gelse bir şeyler yapmalı zaten, yabancı yatırımcı bunu ister, akp özelinde olan bir şey değil

  • witter11 Şubat 2014 19:24

    her partiye alo fatih lazım

  • gercekler tarih sayfalarında11 Şubat 2014 18:09

    Ülkede temel atılırdı 30 yıl boyunca bitmezdi dede baba ogul emekli olurdu bitirilemezdi 5 10 yıl da bir ekonomik kriz olur millet uykudayken soyulurdu dünya ekonomik krizde vatanım gururla her konuda bilimde arge calışmalarında ekonomide rekor üzerine rekor…vatan için çalışan herkese Allah işlerinde kolaylık versin boluk ve bereket versin yar ve yardımcısı olsun

  • hacı11 Şubat 2014 17:32

    sana inanan ancak menfi rantçıların kaldı, buralarda da bolca yazıyorlar aman cukkalar gitmesin diye

  • hacı11 Şubat 2014 17:31

    anlamadığım şu ; muhafazakar çevre tayyibe Müslüman olduğu için oy veriyor ama gel gelelim Müslüman çalmaz, iftira atmaz, yalan söylemez, tanrılaşamaz diktatör olamaz. peki siz nasıl Müslümansınız,bu adam nasıl Müslüman? gerçek Müslüman bu adama oy vermez, bir kere islamiyeti kullanan en fazla da olsa olsa şekilci bir Müslüman. biraz kuranın türkçesini okuyun bunların yaşadığının İslamiyet değil münafıklık olduğunu anlarsınız

  • sanders11 Şubat 2014 15:41

    ingilizlerin serv haritası için önce 2023 hedefli sözde abd ki örnek gibi başkanlık sistemi masalıyla ülkeyi eyaletlere bölüp önce fedral sonra konfederal sonra da plebisitle bölünme realize edilecekti imralıda kendi eyaletinin başına geçiriilecekti ama paraleller işi karıştırdı biraz bakalım ne olacak ? koyunlar siz bu yoruma değil başka masallara inanın size değil bu yorum

  • ortaboy yatırımcı11 Şubat 2014 15:29

    böyle koyun millete böyle başabakan !!!!

  • madrico11 Şubat 2014 15:29

    haram para yiyenlere yalan dolanla halkı kandırmaya çalışanlara çok güzel cevaplar vermiş, ingilizlerin serv haritası realize olana kadar devam

  • can11 Şubat 2014 15:25

    gerçek anket şu yorumlara katılan katılmayan oranıdır gerisi fatihin oyunu

  • bergo11 Şubat 2014 15:08

    borcu millet yaptı sefayı 4-5 yerden maaş alan yandaş yağdanlık gazeteciler danışman kılıklılar bankamatikçiler başta olmak üzere yandaş mütahitler tusid azınlığı ve bilimum rantiye sürdü

  • selçuk 11 Şubat 2014 14:22

    31 martta yine aynı konuşmalar olacak hile yaptılar sandıklar karıştı yine bu millet bu başbakanı başında istiyor o kadar herkes akıllı olacak

  • 30 mart 11 Şubat 2014 14:15

    30 mart halkın içi kin ve nefret dolu başbakanı yollayacağı tarih..bir insan düşününki herkesten nefret ediyor herkese kin duyuyor böyle bir insan olabilirmi ben şaşıyorum bu nasıl insan diye..

  • Murat11 Şubat 2014 14:10

    Kardeşim iyi güzel konuşuyorsun cefayı bu millet çekti de Urla'da Çatalca'da villaları kim aldı? Gemicikleri kim aldı? Havuzu kim oluşturdu? oradan kimin vakfina para akıtıldı? Ayakkabu Kutuları kimin evinde gitti bunları da anlatr.

  • selçuk 11 Şubat 2014 14:06

    benim ailemde 7 kişi var 7 oyumda sana helal olsun biz kafirin oyununa gelmeyecek kadar bu ülkeyi seviyoruz. Seninleyiz TAYYİP

  • kasket11 Şubat 2014 13:43

    klipsiz kasetler piyasada iş yapmaz piyasa durgun nakit sıkışıklığı var tüketici de yeni birşeyler istiyor artık düz kasetler kesmiyor

  • Yakup 11 Şubat 2014 13:40

    "Paraya ihtiyaç varsa millete gidildi. Fedakarlık gerekiyorsa tek adres milletti, gidildi. Ama o aziz millet karar süreçlerinin hiçbirinde hatırlayın yer almadı. Milletin görüşüne başvurulmadı. Milletin itirazına kulak verilmedi. cefayı çeken her zaman millet oldu, sefayı bir avuç seçkin zümre sürdü." işte bütün mesele bu, ALLAH yar ve yardımcın olsun sayın Başbakan, güneşi balçıkla sıvayamazlar, arkanda millet var, sen çalış aldırma vatan hainlerine, ihanet şebekelerine...

  • tarık11 Şubat 2014 13:05

    Önceden Tayyib Erdoğan konuştummu gözümden yaşlar geliyordu,şimdi sanki nefret ediyorum,,içimdeki duyguları samimiyetle söyledim.

  • EXPER11 Şubat 2014 13:01

    Evet 30 Mart Milat. Vatandaşın sizleri oradan alaşağı yapacağı tarih. Evet cefayı bu Millet çekti, sizler sefasını sürdünüz,Dvelet Kamu alanlarının düzenini sizler bozdunuz, PKK yı muhatap sizler aldınız, Terörist başından medet umdunuz.Sağlık sizlere bedava vatandaşa paralı oldu sayenizde.

  • can11 Şubat 2014 12:44

    alo fatih bizim oyu biraz arttır