BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan TÜSİAD'a muhatap resti----

Erdoğan'dan TÜSİAD'a muhatap resti

Erdoğan'dan TÜSİAD'a muhatap resti
30 Aralık 2014 - 06:33 www.finansgundem.com

Erdoğan'dan, Dinçer'in "TÜSİAD’ın muhatabı Cumhurbaşkanı değil başbakandır” sözüne tepki: Madem muhatap değiliz, bundan sonraki davetlerine katılmayız

CumhurbaşkanıI Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer’in “Cumhurbaşkanı devletin başıdır, TÜSİAD’ın muhatabı değildir” sözlerine tepki gösterdi. Edinilen bilgilere göre Erdoğan, “Madem biz muhatap değiliz, bundan sonraki davetlerine katılmayız” mesajını verdi.

Haluk Dinçer, dün Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan söyleşisinde “Cumhurbaşkanı devletin başıdır. TÜSİAD’ın muhatabı zaten cumhurbaşkanı değildir, TÜSİAD’ın muhatabı başbakandır. Bizim çalışma alanlarımızla ilgili bakanlardır... Bizim ilişkilerimiz artık Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden devletin başı ve Türkiye’nin özgür, bağımsız, etkili bir iş dünyası örgütü ilişkisidir” demişti. Dinçer’in bu sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı ziyaretinde de gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre Erdoğan bu sözlerle ilgili olarak bundan sonra TÜSİAD’ın davetlerine katılmayacağı mesajını verdi. Erdoğan’ın “Madem muhatap biz değiliz, bundan sonraki davetlerine katılacak bir muhatap bulurlar” sözlerini toplantı sırasında salonda bulunan isimlerle paylaştığı öğrenildi.

TAŞERON İÇİN TALİMAT

Türk-İş yönetimi, görüşmede Erdoğan’a çalışma hayatının sorunlarını aktaran bir rapor da sundu. Talepler arasında madenlerin denetimi, asgari ücretin artırılması, çalışanlardan yapılan vergi kesintileri de yer aldı. Erdoğan’a sunulan dosyada, kamuda asıl işi yapan taşeron işçiler de yer aldı. Karayolları gibi bazı kurumlarda söz konusu gerekçeyle dava açan taşeron işçilerin mahkemeyi kazandığı ve kamunun milyarlarca liralık bir tazminat yüküyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Türk-İş yönetimi “Bu konuda adım atılmalı” dedi. Erdoğan’ın ise “Gereken neyse yapılsın” diyerek taşeron işçiler konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e talimat verdiği öğrenildi. Diğer konularla ilgili de notlar alan Erdoğan’ın taleplerin de değerlendirilmesini istedi. (Hürriyet / Hacer Boyacıoğlu)
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cumhurbaşkanı haklı30 Aralık 2014 09:32

    kelime oyunlarıyla cumhurbaşkanına kafa tutmaya devam ediyorlar

  • tüsiad30 Aralık 2014 06:47

    bence aşırı tepki vermiş sayın cumhurbaşkanı. tüsiad başkanı haksız mı şimdi? devlet başkanının görevi anayasamıza göre semboliktir. sezer zamanını, abdullah gül zamanını hatırlayın. asıl muhatap her zaman başbakanlık makamıdır.