BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan tahıl koridoru uyarısı ----

Erdoğan'dan tahıl koridoru uyarısı

Erdoğan'dan tahıl koridoru uyarısı
02 Ağustos 2023 - 12:41 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, iki lider Putin’in Türkiye’ye ziyareti konusunda mutabık kalındı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelesi için Rusya’nın gönderdiği 2 adet amfibik yangın söndürme uçağı için mevkidaşına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus turistlerin de Türkiye’ye ilgilerinin giderek artmasından duyduğu memnuniyeti ve ortak gayretlerle bu sene turizmde rekor kırılacağına olan inancını dile getirdi.

Rusya-Ukrayna savaşı sürecinde gerilimi tırmandıracak adımların atılmaması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “barış köprüsü” olarak değerlendirdiği Karadeniz Girişiminin önemine vurgu yaptı.

Karadeniz Girişiminin uzun süre devre dışı kalmasının kimsenin yararına olmadığına, en büyük zararı da tahıla muhtaç, gelir seviyesi düşük ülkelerin göreceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, uygulama döneminde yüzde 23’ler düzeyinde azalan hububat fiyatlarının, son iki haftada yüzde 15’ler oranında arttığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Karadeniz Girişiminin devamı için yoğun çaba ve diplomasi yürütmeye devam edeceğini kaydetti."

Konuyla ilgili Kremlin'den yapılan açıklamada da şu ifadeler kullanıldı;

“İki lider, çok yönlü Rus-Türk işbirliğinin çeşitli tarafları üzerinde diyaloğu sürdürdü. Vladimir Putin özellikle, Rusya'nın Karadeniz limanlarından Ukrayna tahıl ihracına ilişkin 'paket' anlaşmalarının feshedilmesi ile Rus gıda ve gübre arzının engellenmesiyle ilgili ilkesel tutumunu özetledi. ‘Tahıl anlaşmasının’ Rusya kısmının uygulanmasında tam bir ilerleme olmaması bağlamında, anlaşmanın daha fazla uzatılmasının anlamsız olduğunu kaydetti.

Putin, Batı'nın Rusya'ya karşı bu anlaşmalarda belirtilen tüm yükümlülüklerini yerine getirir getirmez, İstanbul anlaşmalarına geri dönmeye hazır olduğunu yineledi.

Rusya, gıdaya en çok ihtiyaç duyan ülkelerin talebini dikkate alarak Rus tahılının tedariki için ücretsiz verilmesi de dahil olmak üzere güvenilir seçenekler üzerinde çalışıyordu. Bu konu, geçtiğimiz günlerde St. Petersburg'da düzenlenen ikinci Rusya-Afrika Zirvesi'nde önemli ölçüde tartışıldı. Türkiye ve diğer ilgili devletlerle bu alanda işbirliğine yönelik tutum ifade edildi.

Rus-Türk ortaklığının gündemini görüşen liderler, ticari ve ekonomik bağların geliştirilmesi, enerji sektöründe ortak stratejik projelerin uygulanması ve turizm endüstrisinde işbirliğine yönelik beklentilere odaklandı. Her iki taraf da, 2022'nin sonunda neredeyse ikiye katlanan ticaretin istikrarlı büyümesinden memnun olduğunu ifade etti.

İki lider arasında olası bir görüşmeye yönelik hazırlıklar da dahil olmak üzere çeşitli düzeylerde temasların sürdürülmesine karar verildi."

ABD: Rusya'nın tahıl anlaşmasına döneceğine dair sinyaller aldık

 

"Tahıl Koridoru'nun yeniden işlev kazanması için Türkiye ile yakın çalışıyoruz"

 

Rusya: Yeni bir tahıl ihracat rotası üzerinde çalışıyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)