BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan sert Suriye tepkisi----

Erdoğan'dan sert Suriye tepkisi

Erdoğan'dan sert Suriye tepkisi
22 Ağustos 2013 - 21:35 www.finansgundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katıldığı televizyon programında gündeme dair soruları cevapladı

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...
-Başbakan Erdoğan, Suriye'de yaşanan katliamı anlatırken o çocukları nasıl öldürdünüz,  hala birileri yorum getirmeye çalışıyor. BM Genel Kurulu toplandı hala doğru bir açıklama yok. Aynı şey Mısır için oldu orda da bir kınama dahi yok.
Birleşmiş Milletler'in mutlaka reforma ihtiyaç olduğunu belirten Erdoğan, bugün BM'yi tek bir ülke kilitleyebiliyor.
-Ben birçok ülkenin liderini aradım, aramaya devam ediyorum. Dışişleri Bakanım görüşmelerini sürdürüyor. Konuştuğumuz liderlerden bize hayır diyen yok.
-BM'nin dünyada 196 üyesi var. Bu üyelerin kahir ekseriyetinin burada bir direniş ortaya koyması lazım. Gerçek dünya 5'ten büyük diyorsak o zaman diğer ülkeler bir araya gelerek kendi birleşmiş milletlerini kurabilir.  Çekiliyoruz diyebilir,  Şanghai, gibi birçok teşkilatlar var. AB'nin kuruluşu da çok farklı amaçlar için kurulmuş bir örnektir.
-Eritre'de Etiyopya'da, BM'nin yaptığı hiçbirşey yok, Sudan'ı ikiye böldüler hala Sudan'a yaptırım uyguluyorlar. İsrail ile Filistin arasında yaşananlar ortada. Aynı şey İran için de yapılıyor. İran da tepki koyması lazım ama yapmıyor. İran için karşı koyan biz olduk. Ama İran bizi anlamadı hala anlamıyor.
-Humus katliamında merhum Humeyni aylarca Hafız Esat'a randevu vermedi blunun nedeni de katliamdı.
-Kılıçdaroğlu'nun Irak ziyareti turistik bir ziyarettir. Aynı şey Suriye için de geçerli. Suriye'de gidenler bizim Reyhanlı katliamıyla bağlantılı tiplerdi. Benim için kardeş değerler silsilesi içindeki ilkelerden hareketle olaylara bakarız.
-Suriye yok oluyor. Binlerce insan ölmüş vaziyette. En az 2 milyon insan evlerinden uzakta yaşıyor. Bunların bedelini Beşer Esad nasıl ödeyecek? İlkelerden hareket etmiyorlar. Mısır'ı arkadan getirip Suriye'yi unutturdular. Tezgah enteresan çalışıyor.
-Suriye ile bizim aramızda 900 km sınır var. Biz komşuyuz. Mısır'la da biz aynı denizi paylaşıyoruz, aynı inancın mensuplarıyız. Bunlara duyarsız kalamazdık. Elimizden gelen desteği Mısır halkına verdik. Demokrasiyle gelenlere destek vermediniz de askeri darbe ile gelenlere neden destek verdiniz?
-Suriye yolsuzlukların egemen olduğu bir ülkedir. Vatandaş illallah diyordu. Bize bu soruyu soranlar, on binlerce kilometre uzaktan buralara müdahale edenlere neden bu soruyu sormuyorlar? Biz bir dünya devletiyiz. Bize 'size ne?' diyorlar. Şu andaki gücümüzü hazmedemeyenler Gezi olaylarında olduğu gibi çeşitli oyunların içine giriyorlar. Ama benim vatandaşım bu oyunu yutmadı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)